SİYASET
Giriş Tarihi : 19-09-2023 22:35

"Bir Süre Daha Şebeke Suyunu İçmeyin"

AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüseyin Özhan, Besni ve Gölbaşı ilçelerinin içmesuyu şebekesinde yaşanan kirlilik ile ilgili basın açıklaması yaptı.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüseyin Özhan, Besni ve Gölbaşı ilçelerinin içmesuyu şebekesinde yaşanan kirlilik ile ilgili basın açıklaması yaptı. Milletvekili Özhan, “Bir süre daha şebeke suyunu içmeyin” diyerek, şu bilgileri aktardı:  

“Besni ve Gölbaşı ilçelerimizi besleyen su şebekesinde yaşanan kirliliğin hemen ardından, İl ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleriyle birlikte yerinde incelemelerde bulunarak konuyla yakından ilgilenmeye devam etmekteyiz.

Bilindiği üzere; Erkenek içme suyunda yaşanan kirliliğin hemen ardından, Besni ve Gölbaşı ilçelerimize gelerek sorunun tespiti noktasında sahada incelemelerde bulunmuştuk. Yapmış olduğumuz bu incelemelerde, Erkenek’te suyun kaynağında sızıntı olduğu görülmüş ve ilk müdahale derhal yapılmıştır.

Çalışmalar halen Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ ekipleri tarafından, Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü’nün kontrolünde koordineli olarak yürütülmektedir. Bir hafta içerisinde çalışmaların tamamlanması planlanmaktadır.

İlk müdahale sonrasında, bu hafta alınan numunelerde büyük ölçüde iyileşme olduğu tespit edilmiştir. Çalışmalar önümüzdeki hafta tamamlanınca, kirliliğin tamamen ortadan kalkacağı öngörülmektedir. 

Sorun tam anlamıyla giderilinceye ve tekrar bilgilendirme yapılıncaya kadar, vatandaşlarımızdan bir süre daha şebeke suyunu içmemelerini önemle rica ediyoruz.”

 

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ