SİYASET
Giriş Tarihi : 04-01-2023 11:08

Milletvekili Tutdere'den Bakanlığa Çağrı

Milletvekili Tutdere, Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ndeki randevu sırasını TBMM gündemine taşıyarak, Sağlık Bakanlığı'na çağrıda bulundu.

Milletvekili Tutdere'den Bakanlığa Çağrı

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ndeki randevu sırasını TBMM gündemine getirdi.

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Milletvekili Tutdere, vatandaşların randevu alabilmek için saatlerce beklediğinin altını çizerek mağduriyetin giderilmesi için Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulundu.

Başlık 2: Hemşehrilerimiz Sıra Almak İçin Saatlerce Kuyrukta Bekliyor

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde yaşanan randevu sorununu TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getiren Milletvekili Tutdere, “Seçim bölgem olan Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde vatandaşlarımızın randevu çilesi devam ediyor. Yurttaşlar sıra almak için saatlerce kuyrukta bekliyorlar” dedi.

Vatandaşların mağduriyetlerinin gün geçtikçe arttığını ifade eden Milletvekili Tutdere, sağlık çalışanlarının bütün çaba ve gayretlerine rağmen yoğunluğun azaltılamadığını bundan dolayı ivedilikle uzman doktor eksikliğinin giderilmesini talep etti.

Başlık 3: Uzman Doktor Atamasını Yapın, Hastanelerin Fiziki Şartlarını İyileştirin

Hastanedeki kuyruk çilesinin fotoğrafını göstererek vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için Sağlık Bakanlığı ile Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü’ne çağrıda bulunan CHP’li Tutdere, “TBMM’den Sağlık Bakanlığı’na ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne açıkça çağrı yapıyorum: Vatandaşlarımızın bu mağduriyetini giderin. Eksik branşlardaki uzman doktor atamalarını bir an evvel yapın. Sağlık çalışanlarımız bütün çaba ve gayretlerine rağmen bu kuyrukları bitiremiyorlar. Fiziki şartların yetersizliğini bir an evvel giderin” şeklinde konuştu.

 

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ