GENEL
Giriş Tarihi : 01-02-2023 15:43

Nebati; ''Turizm Hedeflerimizi Tutturduk''

Bakan Nebati: ''Salgın sonrası ortaya çıkan küresel zorluklar ve Rusya-Ukrayna savaşına rağmen 2022 yılında turizm hedeflerimizi tutturduk."

Nebati; ''Turizm Hedeflerimizi Tutturduk''

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ''Salgın sonrası ortaya çıkan küresel zorluklar ve Rusya-Ukrayna savaşına rağmen 2022 yılında turizm hedeflerimizi tutturduk'' dedi.

Nebati, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi toplantısını Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve komite üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirdiklerini belirtti. Paylaşımında, turizmle ilgli değerlendirmelerde bulunan Nebati, şunları kaydetti:

''Salgın sonrası ortaya çıkan küresel zorluklar ve Rusya-Ukrayna savaşına rağmen 2022 yılında turizm hedeflerimizi tutturduk. Ülkemizin turizmde bir marka haline gelmesi için bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da gastronomi, doğa, sağlık ve kültür gibi birçok alanda turizmin yaygınlaştırılmasına yönelik faaliyetlerimizi devam ettireceğiz.

2023 yılı hedefimizi de artırarak, 60 milyon turist ve 56 milyar dolar gelir hedefliyoruz. Türkiye Yüzyılı kapsamında 2028 yılı hedefimiz ise 90 milyon turist, 100 milyar dolar gelirdir.''

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ