SİYASET
Giriş Tarihi : 08-09-2023 18:18

Gündüz Eğitimle İlgili Önerilerini Paylaştı

Yeni Dünya Partisi (YDP) Lideri ve Fahri Milletvekili Eman Gündüz, yeni eğitim-öğretim yılını tebrik ederek, eğitimle ilgili önerilerini paylaştı.

Gündüz Eğitimle İlgili Önerilerini Paylaştı

Yeni Dünya Partisi Lideri ve Fahri Milletvekili Eman GÜNDÜZ: Eğitim öğretim yılı hayırlı olsun. 12 yıllık zorunlu eğitim kaldırılmalı. Mesleki eğitime ağırlık verilmeli. 68 bin öğretmen ataması yapılmalı. Ücretli öğretmenlik kaldırılmalı."

Yeni Dünya Partisi Lideri ve Fahri Milletvekili Eman GÜNDÜZ, Mecliste yaptığı açıklamada Eğitim öğretim yılını tebrik edip, eğitim ile ilgili önerilerini paylaştı.

 

Fahri Milletvekili Eman GÜNDÜZ Mecliste şu şekilde konuştu: "Yeni Dünya Partisi olarak Eğitimi ülkemizin ve Dünya'nın en önemli insanlık konusu olarak görmekteyiz. Eğitim ile ilgili uzun süre sistemli çalışmalar yaptık. Eğitim, okul, müfredat, sistem, öğretmenler, öğrenciler başlıkları ile çok ciddi çalışmalar yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Yeni Eğitim Öğretim yılımız hayırlı olsun bu vesileyle Meclisten tekrar Eğitim konusu gündeme getirmek istiyoruz. 12 yıllık zorunlu eğitim kaldırılmalı çünkü bu ideolojik ve ezberci sistem gençlerin hayatlarını boşa işgal etmektedir ve gençler yeteneklerine uygun eğitim alamamaktalar. Ülkemizin üretim ekonomisine geçmesi ve gençlerin enerjilerinin israf olmaması için teknik ve mesleki eğitim özendirilip yaygınlaştırılmalı ve eğitim mesleki eğitim ağırlıklı olmalı. Öğretmen ihtiyacı giderilemiyor şuan resmi rakam ile 68 bin öğretmen ihtiyacı vardır ve 68 bin öğretmen alımı tek seferde yapılmalı. Ücretli öğretmenlik eğitim ve sistem için utanç vericidir asgari ücretin altında öğretmen istihdamı ilim bilim ve gelişim düşmanlığıdır. Ücretli öğretmenlik kaldırılmalı ve uygun şekilde kadroya geçişleri sağlanmalıdır. Öğretmenlere verilen eğitim ödeneği desteği çok azdır yetersizdir artırılmalıdır. Öğrencilerin eğitim öğretim materyalleri ve okul ihtiyaçları konusunda kolaylık çıkarılmalı ve ekonomik destek sağlanmalı."

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ