GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-10-2023 22:03

Ankara Halk Ekmek'te Toplu İş Sözleşmesi

Ankara Halk Ekmek'te yürütülen toplu iş görüşmeleri sonunda sözleşme imzalandı.

Ankara Halk Ekmek'te Toplu İş Sözleşmesi

Ankara Halk Ekmek'te yürütülen toplu görüşmeleri sonunda sözleşme imzalandı. 

Ankara Halk Ekmek ve Un Fabrikası AŞ ile Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri (Şeker-İş) Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi 400 işçiyi kapsıyor. Üç yıl süreli toplu iş sözleşmesi kapsamında sendika üyesi işçilerin taban ücretleri, ücret zamları, sosyal yardımları, diğer özlük ve yan haklarında iyileştirme yapıldı.

Ankara Halk Ekmek Fabrikası'nda düzenlenen törende Genel Müdür Tamer Eski ile Şeker İş Sendikası Başkanı İsa Gök toplu iş sözleşmesini imza altına aldılar. 

İsa Gök, biraz zaman alan görüşmelerin uzlaşmayla sonuçlandığını belirterek, "İlk 6 ayda yüzde yüz oranlara dayanan bir zamla sizin huzurunuzda olmak bizi mutlu etti" dedi. 

Tamer Eski ise görüşmelerin 6 Temmuz'da başladığını ifade ederek, işçilerinin zor ekonomik koşullarda mutlu etmek için yönetim olarak çok ciddi fedakârlık yaptıklarını söyledi. Eski, "Toplu iş sözleşmesi ile 14 Ağustos 2022 tarihinden bugüne kadar geçen zamanda personelimizin zorlu ekonomik koşullardan etkilenmemesi için 3 defa ücret zammı yapılmıştır. 1 Ağustos 2023 tarihinden itibaren en düşük çıplak net ücret 21.500 TL’ye yükseltilmiştir. Sosyal ödenekler günün ekonomik şartları göz önünde bulundurularak artırılmıştır" diye konuştu. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ