GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-09-2023 15:22

Lodumlu Parkı'nda Sona Yaklaşıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından yaptırılan Lodumlu Parkı'nın Ekim ayında tamamlanması bekleniyor.

Lodumlu Parkı'nda Sona Yaklaşıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından yaptırılan Lodumlu Parkı'nın Ekim ayında tamamlanması bekleniyor. 

Lodumlu Mahallesi'nde yapımı süren 130 bin metrekarelik parkta spor alanlarından kaykay parkurlarına, emekliler lokalinden çocuk gündüz bakımevine kadar pek çok sosyal tesis de yer alacak.

Kanuni Sultan Süleyman Bulvarı'nın yanında yer alan parkın Ekim ayı içinde açılması planlanıyor. 

ABB Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, "Başkentin rengi Ekim ayında Lodumlu Park ile yemyeşil oluyor. 130 bin metrekarelik alan üzerinde yapımına başladığımız parkımızda; spor alanları, bisiklet yolu, kaykay parkuru, emekliler lokali, çocuk gündüz bakımevi gibi pek çok sosyal tesis yer alacak” dedi.

Her yaştan insana hitap edecek şekilde projelendirilen parkta çay bahçesi, kreş, emekliler lokali, yönetim binası, büfe, WC, su deposu, güvenlik noktaları, kuru dere, çocuk oyun alanı, 795 metrelik bisiklet yolu, fitness alanı, koşu yolu, spor alanları (basketbol sahası, tenis kortu, mini futbol sahası), dış mekân masa tenisi, RC pisti, bisiklet ve modüler kaykay parkuru da olacak.

Proje içerisinde alanın eğilimli yamacından gelecek yağmur sularının toplanarak su deposuna taşınmasını sağlayacak çakıl içeren kesitli sığ açık kanal da yer alacak.

94 bin metrekaresinin yeşil alandan oluşması planlanan parkın yamaç bitkilendirmesinde, toprak erozyonunun da önlenmesi amacıyla ağırlıklı olarak ibreli ağaç ve çalı türleri tercih edilecek. Parka 2 bin 200 adet ibreli ağaç, 2 bin 274 adet yapraklı ağaç, 5 bin 858 adet çalı dikilecek.

Parkta27 metrekarelik 24 adet çardak, 10 adet pergola ve banklar yer alacak. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ