ADIYAMAN
Giriş Tarihi : 15-02-2024 22:21

Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nde Yangın Eğitimi

Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde çalışan personele Adıyaman Belediyesi İtfaiye Uzmanları tarafından yangın önleme ve müdahale eğitimi verildi.

Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nde Yangın Eğitimi

Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde çalışan personele Adıyaman Belediyesi İtfaiye Uzmanları tarafından yangın önleme ve müdahale eğitimi verildi. Teorik ve uygulamalı eğitimlerin yanı sıra pratik bir tatbikat da gerçekleştirildi.

Eğitimlerde, yangına müdahale yöntemleri, elektrik ve elektronik araçlarda çıkabilecek yangınlar, yangın söndürme tüplerinin kullanımı, LPG tüpleri ve doğalgaz yangınlarına müdahale, yangın sırasında yapılabilecek tahliye ve kurtarma yöntemleri gibi konular ele alındı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, eğitim sonrası yaptığı açıklamada, her türlü afetin ne zaman olabileceğinin öngörülemeyeceğini ancak her zaman hazırlıklı olunması gerektiğini belirtti. Personelin olası bir yangında nasıl müdahale edebileceğini öğrenmesi için bu eğitimin önemli olduğunu vurguladı. Keleş, eğitimlerin ardından personelin katılımıyla bahçede yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirildiğini ifade etti.

Kaynak : PHA

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ