GÜNDEM
Giriş Tarihi : 03-10-2023 22:19

Adana'da lezzet şöleni yaşanacak

Adana Uluslararası Lezzet Festivali’nin basın lansmanı yapıldı.

Adana'da lezzet şöleni yaşanacak

Bu yıl yedincisi yapılacak Uluslararası Lezzet Festivali 6-7-8 Ekim 2023 tarihlerinde yapılacak.

Festivalin basın tanıtımı Adana Müzesi'nde düzenlenen toplantıda yapıldı. Vali Yavuz Selim Köşger,  toplantının yapıldığı salonda sembolik olarak  sergilenen 100 çeşit Adana lezzetine dikkat çekerek, “Aslında Adana’da 500’ün üzerinde sunulabilecek lezzet var. 100 çeşit olsa bile çok önemli bir çeşitlilik ama sunulabilecek 500 çeşit lezzete sahip olunması, coğrafyamızın ne kadar zengin, bereketli ve üretken olduğunu gösteriyor" dedi. 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da festivalin tanıtımına sağlayanlara teşekkür etti. Adana’nın marka bir kent olduğunu ifade eden Karalar şunları söyledi: 

“Adana sanatıyla tarımıyla ticaretiyle her şeyiyle marka bir kent. Nüfusu bizden az olan ama devletten aldığı gelir bizden fazla olan şehirlerin belediye başkanlarına bazen takılırım bu konuda. Onlar da bana, ‘Adana’nın marka değerini bize ver, bütün para serin olsun’ derler.

8-10 yıl öncesine kadar Adana’nın değerleri bu kadar konuşulmazdı. Bugün durum çok farklı. Adana artık tarihi, doğası, sanatı, gastronomisi ve başka, güzellikleriyle değerleriyle gündeme geliyor.

Adana gastronomisi sadece kebaptan, ciğerden ibaret değil. Yanı sıra çok sayıda başka eşsiz lezzet de var. Burada yetişen patlıcanımızla yapılan dolmanın, güvecin lezzeti dillere destandır. Çok sayıda yemeğimiz, lezzetimiz mevcut. Adana’da yetişen ürünlerle yapılan yemekler bir başka olur. Elbette malzemeyi yemeğe dönüştüren ellerin yeteneği de Adana’daki yemeklerin çok lezzetli olmasının önemli bir diğer nedenidir. Türkiye’nin lezzet diyarı olmak için her şeyi yapacağız. Onun için Adana Büyükşehir Belediyesi olarak Adana Lezzet Festivali’nin her geçen yıl daha iyi hale gelmesi için önemli destek veriyoruz.” 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ