GÜNDEM
Giriş Tarihi : 18-10-2023 23:10

“Zorlu ve Çetin Günlerden Geçiyoruz”

İl Başkanı Kabaktepe: "İnsanlık onurunun, insanlık haysiyetinin ayaklar altına alındığı, insan olmanın anlamını yitirdiği zorlu ve çetin günlerden geçiyoruz."

“Zorlu ve Çetin Günlerden Geçiyoruz”

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İsrail’in, pervasız saldırıları ile ilgili, “İnsanlık onurunun, insanlık haysiyetinin ayaklar altına alındığı, insan olmanın anlamını yitirdiği zorlu ve çetin günlerden geçiyoruz” vurgusu yaptı. Başkan Kabaktepe, sosyal medya sayfasında konu ile ilgili yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:  

“İnsanlık onurunun, insanlık haysiyetinin ayaklar altına alındığı, insan olmanın anlamını yitirdiği zorlu ve çetin günlerden geçiyoruz. Gazze’de İsrail yönetimi tarafından ortaya konulan vahşet, saldırılar ve hukuk tanımaz tavırlar, vicdanını kaybetmemiş izan sahibi tüm insanlığı dehşete düşürmektedir.

Hastanelerin bombalanması, sivil unsurların ayırt edilmeksizin füzelerin hedefi olması bir yana, milyonlarca insanın açlık, susuzluk ve ölüme zorlanması tam anlamıyla bir soykırım girişimidir. İsrailli yetkililerin yaptığı sonu düşünülmemiş açıklamalar, kullanılan orantısız güç ve ağır silahlar, İsrail’in nasıl bir örgüte dönüştüğünü gözler önüne sermektedir.

İsrail’in yaptığı bu vahşeti olumlayan, destekleyen veya görmezden gelen tüm kişi ve kurumlar, bu ağır vebalin altında ezileceklerdir. Başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere savaşı körükleyen her devlet ve unsur, bölgemizi ateşe atmanın ötesinde milyonlarca insanın ölümünden sorumlu olacaktır.

Savaşın bütün coğrafyaya yayılması öngörülemez çatışmaların doğmasına ve dünyanın felakete sürüklenmesine neden olacaktır. Unutulmamalıdır ki; savaşın kazananı bugüne kadar olmamış ve bundan sonra da olmayacaktır. Ve yine unutulmamalıdır ki; geçmişte zulme uğrayanlar, uğradıkları zulmü başkalarına yapmaya başladıklarında zalim olacak ve yok olmaya mahkûm olacaklardır.

Savaşın bir an önce durması, 1967 sınırları esas alınarak çözüme gidilmesi, başkenti Kudüs olan tam bağımsız bir Filistin devletinin kurulması tek ve hakkaniyetli bir çözümdür.

Ülke olarak Filistin Halkı’nın yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek, özgür Kudüs uğruna verilen tüm meşru mücadeleleri desteklediğimizi vurgulamak isteriz. Kudüs, Filistin Halkı’nındır ve kıyamete kadar öyle kalacaktır.”

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ