EĞİTİM
Giriş Tarihi : 09-09-2023 19:57

Okul Servisi Sürücülerine İlkyardım Eğitimi

Ankara'da Okul servis şoförleri ve yardımcı rehber personeli için ilk yardım farkındalık eğitimi düzenledi.

Okul Servisi Sürücülerine İlkyardım Eğitimi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Ankara Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle okul servis şoförleri ve yardımcı rehber personeli için ilk yardım farkındalık eğitimi düzenledi. 

Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası'nın destek verdiği çalışma kapsamında Altınpark Fuar B Salonu'nda yapıldı. 

Alanında uzman eğitmenler eşliğinde teorik ve uygulamalı olarak düzenlenen eğitimde ilk yardım nedir, olay yeri değerlendirme, ilk yardımcı nedir, kanamalarda, yaralanmalarda, kırıklarda ilk yardım, havayolu tıkanıkları ve okul taşıtlarında iş güvenliği tedbirleri gibi pek çok konuda bilgi verildi.

ABB Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Ünsal, çocukların servis sürücülerine emanet edildiğine belirterek, "Evlerden okullara, okullardan da evlere çocuklarımızı taşırken hem sağlıklı hem de konforlu bir ulaşım sunacağınızdan şüphemiz yok. Alacağınız bu eğitimler sayesinde doğru ve zamanında yapacağınız müdahaleler ile çocuklarımızın ve insanlarımızın hayatta kalmasına çok büyük katkı sağlayacaksınız" dedi. 

Oda Başkanı Tuncay Elmadağlı da bu tür eğitimlerin her dönemde önemli olduğunu söyledi. 

 Program sonunda eğitime katılan servis şoförleri ve yardımcı rehber personele katılım belgesi verilirken servis araçlarına “Bu servis personeline ilk yardım farkındalık eğitimi verilmiştir” yazılı sticker yapıştırıldı. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ