TARIM
Giriş Tarihi : 13-12-2022 15:09

Öğrenciler Tohumu Toprakla Buluşturdu

Adıyaman Ziraat Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, buğday tohumunu toprakla buluşturdu.

Öğrenciler Tohumu Toprakla Buluşturdu

2022-2023 Eğitim Öğretim yılında hizmete açılan Ziraat Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Tarım Lisesi) ilk yılda tüm kontenjanını doldurarak eğitim hayatına başladı. Lisede eğitim gören öğrenciler, tarımın her aşamasını görerek ve uygulayarak öğreniyorlar.

Teorik eğitimin yanı sıra sahada da uygulama yapan öğrenciler, bu yıl Perre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde kurulan ekmek fırınında kullanılmak üzere buğday tohumlarını toprakla buluşturdu.

İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı, bu kapsamda Ziraat Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Tarım Lisesi) tarafından 40 dönümlük araziye yapılan buğday ekimine katılarak, öğrencilerle birlikte toprağa tohum ekti.

Buğday tohumu ekimine İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı’nın yanı sıra, Hayırsever iş adamı Ferhat Olgun, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Fırat, Mesleki Eğitim Biriminden Sorumlu Şube Müdürü Necmettin Beyaz, okul idarecileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Hayırsever İşadamı Ferhat Olgun tarafından Ziraat Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne 40 dönümlük araziye ekilmek üzere 1 ton ekmeklik buğday tohumu ve 1 ton gübre desteği verildi.

Türkiye genelindeki 146 tarım okulundan birinin Adıyaman’da bulunduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “2022-2023 eğitim öğretim yılında Tarım Lisemizi açtık. Bugün öğrencilerimizle birlikte buğday ekimi yapıyoruz. Burada 40 dönümlük bir arazimiz var. Bu arazimizde buğday ekimini gerçekleştireceğiz. Bunun yanında 15 dönümlük alanda sera, Gölbaşı ilçemizde de 100 dönümlük alanda Antepfıstığı bahçesi oluşturacağız. Buraya ektiğimiz ve daha sonra hasadını yapacağımız buğdaydan elde ettiğimiz unla da Perre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki fırınımızda ekmek yapacağız. İlimizdeki 20 bin öğrenciye yemek veriyoruz. Onların ekmeğini de oradan karşılayacağız. Adıyaman'ın çocukları hem tahsil yapmış olacak hem tarımı öğrenmiş olacak hem de bu ülkenin ekonomisine katkı sunacak. Öğrencilerimizi uygulamalı tarımın içine dahil edeceğiz. Tarım ülkemizin öncelikli konularındandır. Bakanlığımızın da önceliğidir” dedi.

Öğrenciler ise, dersleri hem teorik hem de uygulamalı olarak işlediklerini söyledi. Tohum ekimi sonrasında öğrencilere çeşitli tarım aletleri hediye edildi.

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ