SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 03-11-2022 22:26

"429 Terörist Etkisiz Hâle Getirildi"

Milli Savunma Bakanı (MSB) Hulusi Akar, Pençe-Kilit Operasyonu'nda "şu ana kadar 429 teröristin etkisiz hâle getirildiğini" söyledi.

Akar, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanlarıyla sınır birliklerinde denetlemelerde bulundu. Daha sonra, 3’üncü Piyade Tümen Komutanlığına geçen Akar, Pençe-Kilit Operasyonu'na katılan birliklerin komutanlarıyla video konferans yaptı. 

“Terörü kaynağında kurutmak” için mücadele ettiklerini anlatan Akar, "En son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecek” dedi. 

Operasyonlarda sivillere, kültürel yapılara, çevreye zarar gelmemesi için azami duyarlılık gösterildiğini anlatan Akar, “Bizim tek hedefimiz teröristler. Nerede terörist varsa bizim hedefimiz orası. Bunun dışında bir hedefimizin olmadığını herkesin bilmesi lazım" diye konuştu. 

Başlık 2: "Zap'ı Teröristlerden Temizleyeceğiz"

Operasyonların sonucu olarak terör örgütünün çöküş içinde olduğuna ilişkin ciddi emareler bulunduğunu anlatan Akar, Pençe-Kilit Operasyonu'na ilişkin şu bilgileri aktardı:

"Mehmetçik tarafından 540'dan fazla sığınak, mağara temizlendi. Teröristlerin yerleştirdiği 1808 mayın, el yapımı patlayıcı imha edildi. Şu ana kadar 429 terörist etkisiz hâle getirildi. Pençe Kilit Operasyon sahasının tamamı kontrol altına alınmak üzere, sona doğru yaklaştık. Zap’ı teröristlerden temizleyeceğiz ve böylece hudutlarımızın tamamını kilit altına alacağız." 

Başlık 3: Tahıl Koridoru 

22 Temmuz'da Karadeniz Tahıl Girişimi belgesinin imzalandığını anımsatan Akar, bu kapsamda, şu ana kadar Ukrayna limanlarından çıkan 10 milyon tona yakın tahılın ihtiyaç sahiplerine sevk edildiğini kaydetti.

29 Ekim'de Sivastopol'a yönelik saldırının ardından Rusya'nın inisiyatifini askıya aldığını ve görüşmelerin ardından koridorun yeniden açıldığını hatırlatan Akar, "Tahıl inisiyatifinin yeniden başlamasının ardından 6 gemi Ukrayna limanlarından ayrıldı. Böylece limanlardan ayrılan gemi sayısı 426, taşınan tahıl miktarı 9,7 milyon tonu geçti” dedi. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ