KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 05-10-2023 20:24

Unutulmaya Yüz Tutmuş Oyunlar Oynandı

Adıyaman Şehit Mehmet Kılınç İlkokulu bahçesinde geleneksel çocuk oyunları oynanarak, unutulmaya yüz tutmuş oyunlar gün yüzüne çıkartıldı.

Unutulmaya Yüz Tutmuş Oyunlar Oynandı

Adıyaman Şehit Mehmet Kılınç İlkokulu bahçesinde geleneksel çocuk oyunları oynanarak, unutulmaya yüz tutmuş oyunlar gün yüzüne çıkartıldı. Öğrencilerin keyifle oynadığı oyunlara Vali Dr. Osman Varol, İl Müdürü Ali Tosun, Kültür ve Turizm İl Müdürü Abuzer Gelse ve öğretmenler de eşlik etti. Konu ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“Unutulmaya yüz tutmuş oyunlarımızı tekrar gün yüzüne çıkarmak, kültürel mirasımızı korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla başlattığımız çalışmaların startını Sayın Valimiz Dr. Osman Varol'un katılımıyla Şehit Mehmet Kılınç İlkokulu bahçesinde geleneksel çocuk oyunları oynayarak gerçekleştirdik.

Törende, Şehit Mehmet Kılınç İlkokulu ve bünyesinde eğitim çalışmalarını yürüten Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz, geçmişten geleneksel oyunları oynayarak bu mirası canlandırdılar.

Sayın Valimiz Dr. Osman Varol ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Ali Tosun, çocuklarımızın yüzlerindeki mutluluk ve heyecana ortak olarak oyunlara eşlik ettiler.”

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ