VEFAT
Giriş Tarihi : 21-11-2022 11:24

Gazeteci Hıncal Uluç Vefat Etti

Gazeteci ve spor yazarı Hıncal Uluç, 83 yaşında İstanbul'da vefat etti.

Gazeteci Hıncal Uluç Vefat Etti

Son dönemlerde ciddi sağlık sorunların yaşayan Hıncal Uluç, önce iki böbreğini yitirdi, kan zehirlenmesi nedeniyle tedavi altına alındı, kalçasını kırdı ve ardından da kalp ameliyatı geçirdi. Hıncal Uluç, bir süredir İstanbul'daki bir hastanede tedavi görüyordu. 

Uluç’un vefatını, spor yazarı Faik Çetiner, sosyal medya hesabından yaptığı “Hıncal Uluç, vefat etti. Uluç ailesinin başı sağolsun” paylaşımla duyundu. 

Başlık 2: Hıncal Uluç Hakkında

Kilis'te, 1939 yılında doğan Hıncal Uluç, ilkokula Bandırma'da başladı ve 1950 yılında Kilis'te bitirdi. Subay olan babasının değişik yerlerde alması nedeniyle orta öğrenimine Antakya'da başladı ve Ankara'da Kurtuluş Lisesi'nde tamamladı. 

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde ve Ankara Üniversitesi SBF'de okuyan Uluç, gazeteciliğe Yenigün gazetesinde spor sayfası hazırlayarak başladı. 

Uluç, 1967 yılında askerlik görevini tamamladıktan sonra Yankı dergisinde görev altı. Aynı zamanda Cumhuriyet gazetesinde haftada iki gün spor yazıları yazdı. 

Bir süre Gelişim Yayınları'nda çalışan ve 1990 yılında Sabah'ta yazmaya başlayan Uluç, 1994 yılında uğradığı bir silahlı saldırıda ayağından yaralandı. 2004 yılında, dönemin Antalya Valisi Alaaddin Yüksel hakkındaki yazısı nedeniyle bir ay hapis cezası aldı. 

Yazılarında kullandığı sert üslubuyla zaman zaman tepkiler alan Uluç'un kardeşi Öcal Uluç da İzmir'in tanınmış gazetecilerindendi.  

Başlık 3: Baba Fuat Uluç

Hıncal Uluç'un subay olan babası Fuat Uluç, 27 Mayıs 1961'de yapılan askeri darbede görev alanlar isimlerden biriydi. 

Darbe sonrasında başbakanlık müsteşarlığını üstlenen Alparslan Türkeş'in yanında Devlet Planlama Teşkilatı'nın ilk Sosyal Planlama Daire Başkanı olarak görev yaptı. Darbe yapan ekipten tasfiye edilen "Ondörtler" grubu içinde yer alan Fuat Uluç, Hindistan'a sürülmesi üzerine emekli oldu.

Türkeş'in genel başkanlığını yaptığı Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'ne (CKMP) genel sekreterlik görevinde bulunan Fuat Uluç, 13. Dönem Mardin milletvekili olarak TBMM'de yer aldı. Ancak, dönemini tamamlayamadan 24 Eylül 1968 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucunda öldü. Fuat Uluç'un dört çocuğu vardı: Gazetecilik yapan Hıncal Uluç ve Öcal Uluç, mühendis Kemal Uluç ve Serpil Gogen. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ