KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 26-09-2022 12:07   Güncelleme : 26-09-2022 12:22

Müjde! Adıyaman Sesini Arıyor

Adıyaman’da, Türk Halk Müziği alanında ses yarışması düzenleneceği ve yarışmacıları büyük ödüller beklediği belirtildi.

Müjde! Adıyaman Sesini Arıyor

 

ATAD Başkanı Fatih Adıyaman, Adıyaman Manşet haber portalımıza özel demeç verdi. Türkiye genelinde tüm Adıyamanlıları ilgilendiren ''Adıyaman Sesini Arıyor'' temalı Türk Halk Müziği ses yarışması düzenlenecek.

Gazetemize özel bilgi veren Adıyaman Turizm ve Tanıtım Derneği (ATAD) Başkanı Fatih Adıyaman, yarışma hakkında şunları kaydetti:

“Adıyaman merkez için düşündüğümüz yarışmamızı daha sonra değiştirerek başta ilçeler olmak üzere, tüm bölgelerden katılımcılara yarışma fırsatı vermeyi düşündük.

Henüz yolun başında olmamıza rağmen, yarışmaya yoğun ilgi olduğunu görüyoruz. Bu ilgi, Adıyaman’da böyle bir etkinliğin önemini göstermektedir.  

Gerçekleştireceğimiz yarışmaya birçok sivil toplum örgütünün ve Adıyamanlı ses sanatçılarının da büyük bir ilgi ve alaka göstereceğinden eminiz.  

İstanbul Adıyamanlılar Derneği Başkanı ve Türk Halk Müziği’nin güçlü sesi Sayın Mehmet Karaca'nın da düzenleyeceğimiz "Adıyaman Sesini Arıyor" ödüllü ses yarışmasına destek vereceklerini öğrenmek, bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir.

Ayrıca Türk Halk Müziği Sanatçısı Faik Hoşses de yarışmaya katkıda bulunacağını, ikinci ve üçüncülüğü elde edecek yarışmacıların televizyon programlarının canlı yayınlarına çıkmalarına yardımcı olacaklarını belirtmişlerdir. İlimizin tanıtımına vesile olacağını düşündüğümüz bu yarışmanın, şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.”  

 

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ