ADIYAMAN
Giriş Tarihi : 24-10-2023 23:23

Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi Açıldı

Adıyaman Belediyesi tarafından sürdürülen ’Daha Temiz Bir Adıyaman’ anlayışı çerçevesinde yapımı tamamlanan Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi açılışı gerçekleşti.

Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi Açıldı

Başlık 2: “Daha Temiz Bir Adıyaman”

Adıyaman Belediyesi tarafından sürdürülen ’Daha Temiz Bir Adıyaman’ anlayışı çerçevesinde yapımı tamamlanan Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi açılışı Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç’ ın katılımlarıyla gerçekleşti.

Tıbbi atıkların, çevre ve insan sağlığına zarar vermesinin önüne geçmek amacıyla Adıyaman Belediyesi tarafından Adıyaman Merkez ile bütün ilçe ve beldelerde bulunan sağlık kuruluşlarındaki tıbbi atıklarının hijyen ortamında toplanarak sterile edildikten sonra bertaraf edilmesini sağlayacak olan Adıyaman Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi merkez Kayaönü mevkiinde bulunan Katı Atık Depolama Alanı yanında tahsis edilen 3 bin metrekare arazi üzerinde kuruldu.

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç’ ın ev sahipliğinde tesisin açılışını yapmak üzere alana teşrif eden; Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Ak Parti Adıyaman Milletvekili Av. Mustafa Alkayış, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Can Erdoğan, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu, Merkez İlçe Başkanı Ziya Başaran, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Saliha Diler, Gençlik Kolları Başkanı Mevlüt Kuştepe, ATSO Başkanı Mehmet Torunoğlu ve Tesis Yüklenici Firma Yetkilisi Ahmet Settar Yaltır törende yer aldı.

Başkan Kılınç: “24 Haziran 2021 tarihinde yapılan ihale sonucunda, İnte A.Ş. ile sözleşme yapılmıştır. Yaşamış olduğumuz deprem felaketine rağmen 15 Şubat 2023 tarihinde fiilen çalışmaya başlamış olup bugüne kadar yaklaşık 270 ton çok tehlikeli olan tıbbi atıkları tehlikesiz hale getirerek bertaraf etmiştir.  Bu tesisten önce 16 yıl boyunca tıbbi atıklar başka illere gönderilmekteydi. Artık tıbbi atıklar belediyemize ait tesiste bertaraf edilmekte ve elde edilen gelirin %20’si belediyemize gelir olarak kalmaktadır. Tesis 3.000 m2 açık alan üzerine,  400 m2 kapalı alan olarak inşa edilmiştir. Kullanılan teknoloji, full otomatik otoklav teknolojisidir. Toplam tesis kapasitesi 1.000 kg/saat ’tir. Mevzuata uygun şekilde 1.500 kg/saat kapasiteli kırıcı ünitesi ve buhar kazanı ile teçhizatlandırılmıştır. Çevremizdeki büyükşehirlerde bulunan kapasite ile yarışacak büyüklükte olup ihtiyaç halinde sınırdaş olan tüm büyükşehirlerin atıklarını da sterilize edebilecek kapasitededir. Yapılan toplam yatırım yaklaşık 20 milyon TL’dir. Daha temiz bir Adıyaman anlayışı çerçevesinde yapımını tamamladığımız tesisimiz Adıyaman’ımıza ve Türkiye’mize hayırlı ve uğurlu olsun.” şeklinde sözlerini dile getirdi.

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ