SİYASET
Giriş Tarihi : 24-09-2023 19:35

“Türkiye, Küresel Bir Güç Haline Gelmiştir”

İl Başkanı Kabaktepe: “20 yılı aşkın AK Parti iktidarı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye, küresel bir güç haline gelmiştir.”

“Türkiye, Küresel Bir Güç Haline Gelmiştir”

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılım sağladığı Birleşmiş Milletler 78 Genel Kurulu ile ilgili gündemi değerlendirdi. İl Başkanı Kabaktepe, sosyal medya sayfasında konu ile ilgili yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:  

“Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu’nda, özellikle Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki Türk heyetine gösterilen ilgi, ülkemizin dış siyasetteki başarısını yansıtan önemli bir gelişmedir.

Taraflı tarafsız her siyaset bilimcisinin ifade ettiği gibi, 20 yılı aşkın AK Parti iktidarı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye, küresel bir güç haline gelmiştir. Dünyanın kriz bölgelerinde üstlendiği aktif ve yapıcı rolü, ülkemizin küresel güç olduğunu gösteren en önemli belirtilerdendir.

Dünyanın dört bir yanında çatışan tarafların güvendiği ve görüşme kanallarını açık tuttuğu tek ülke Türkiye’dir. Son Ukrayna-Rusya krizinde üstlendiğimiz arabuluculuk rolü bu eşsizliğin güzel bir örneğidir.

Türkiye’nin dış politikası, insan merkezli ve kapsayıcı bir yaklaşımla milyarlarca insana umut olmaya devam etmektedir. Tahıl krizinde, tahıl sevkiyatını sağlama yönelik adımlar, bu kapsayıcılığın bir yansımasıdır.

Haklıdan yana duran ve ülkelerin toprak bütünlüğünü esas alan siyasi yaklaşım, dost ülkelerle birlikte hareket etme fırsatları sunmaktadır. Bu bağlamda, Azerbaycan’ın haklı mücadelesine verdiğimiz destek evrensel kabul görmüştür.

Dünya genelinde sergilenen güçlü irade ve samimi çaba ile; dünyanın daha adil bir yönetimi ve yine dünyanın beşten büyük olduğu fikri, tüm dünya ülkeleri tarafından giderek daha fazla kabul edilmektedir. Özellikle Afrika ülkelerinden yükselen mutlak özgürlük ve adil dünya talepleri, haklı isteklerimizin bir yansıması olarak görülmelidir.

Ülkemiz, Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gelecek yüzyılı Türkiye Yüzyılı yapma konusunda kararlıdır. Milletimiz, tarihinden aldığı güçle daha adil bir dünya için gereken iradeyi ortaya koymaktan asla vazgeçmeyecektir. Bu bağlamda, her seçimde AK Parti’ye verilen destek, güçlü, refah içinde ve küresel bir güç haline gelmiş bir Türkiye hayaline olan inancın yansımasıdır.”

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ