GENEL
Giriş Tarihi : 04-02-2023 20:09

Ücretli Öğretmenler Kadro İstiyor

Formasyon sahibi 12 bin ücretli öğretmen 2018 yılındaki atamanın ‘süreklilik’ ilkesi gereği devam ettirilmesini talep ediyor, kadro istiyorlar.

Ücretli Öğretmenler Kadro İstiyor

Ücretli öğretmenler emek ataması ile istihdam edilmek istiyor

Her sene eğitim fakülteleri ve formasyon sahibi 12 bin ücretli öğretmen 2018 yılında gerçekleştirilen atamanın, Anayasa’nın ‘süreklilik’ ilkesi gereği devam ettirilmesini talep ediyor, kadro taleplerine yanıt bekliyorlar. 

Millî Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) öğretmen kadrosunda açık bulunması halinde ders ücreti karşılığı sözleşme imzalayarak işe aldığı öğretmenler, ‘açık kadro’ya dikkat çekerek, kısa süreli çalışmadıklarını, yıllarca aynı okulda eğitim verdiklerini belirtiyorlar. Bu durumdaki öğretmenler, sadece izin kullanan öğretmenlerin açığını kapatmak için değil, açık kontenjan olduğu için çalıştıklarını dile getiriyorlar. 

Özellikle sosyal medya platformlarında gerçekleştirdikleri etkinlikler ile seslerini duyurmaya çalışan ücretli öğretmenler, geçen yıl Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e seslenerek en az 10 bin kadro talep ettiklerini açıklamışlardı. 

Başlık 2: “Özlük haklarımız yok”

Ücretli öğretmenlerin sigorta primlerinin çalıştıkları gün sayısı kadar yatırıldığını, resmî tatil dönemlerinde ise derse giremedikleri için o günlerin karşılığı olarak sigorta primlerinin ve ücretlerinin ödenmediğini belirten Özlem N.Ş, “Asgari ücretin çok altında bir para alıyoruz. Özlük haklarımız yok. Tatillerde ve bayramlarda ücret almıyoruz, çalışma garantimiz yok” dedi.

Hastalık durumlarında giremedikleri ders ücretlerinin de yatırılmadığını ifade eden Özlem N.Ş, “Aylık sigorta primimiz 14-15 gün arasında yatıyor. Kadrolu öğretmenlerimizin kullandığı, özlük haklarından biri olan öğretmen kartımız bile yok. Öğrencilerimizin bize ‘ücretli öğretmen misiniz?’ demesi de bizi incitiyor” diye konuştu.

“Bizler, bu devletin yetiştirdiği öğretmenleriz” diyen Özlem N.Ş, kadrolu öğretmenlerin atanmasıyla birlikte işlerine son verildiğini belirterek, “Hakkımız olan kadroyu, istihdamı talep ediyoruz” dedi.

Ücretli öğretmen olarak 5 yıl, 10 yıl hatta 20 yıl çalışan arkadaşlarının olduğunu belirten Özlem N.Ş, “Emek ataması ile istihdam edilmek istiyoruz” diyerek, yetkililere seslendi.

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ