GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-10-2023 16:31

Kaçak Su Ürünleri Avcılığına Yönelik Denetim

Tarım ve Orman Bakanlığı ekiplerinin yasadışı su ürünleri avcılığına yönelik rutin denetimlere ek olarak çapraz denetimleri de sürüyor.

Kaçak Su Ürünleri Avcılığına Yönelik Denetim

Tarım ve Orman Bakanlığı ekiplerinin yasadışı su ürünleri avcılığına yönelik rutin denetimlere ek olarak çapraz denetimleri de sürüyor. 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ülke genelinde karaya çıkış noktaları, perakende satış yerleri, balık halleri, soğuk hava depoları, balıkçı gemileri ve yol güzergâhlarında çapraz ve eş zamanlı denetimler yapıldığını açıkladı. 

Yumaklı, deniz ve iç sularda bulunan su ürünlerinin korunup geliştirilmesi yoluyla ülke ekonomisine katkı sunulduğunu, hayvansal gıda ihtiyacının karşılandığını ve biyoçeşitliliğin devamının sağlandığını kaydetti.

Tarım ve Orman Bakanlığınca su ürünleri stoklarının korunması, sürdürülebilir olarak işletilmesi ve sucul biyoçeşitliliğin devamı için rutin denetimler gerçekleştirildiğini anımsatan Yumaklı, bu denetimlere ek olarak 25-29 Eylül arasında 2 bin personelin katılımıyla ülke genelinde eş zamanlı ve çapraz denetimler yapıldığını ifade etti.

Başlık 2: Uygun olmayan ağ ve ürünlere el konuldu

Yumaklı, deniz ve iç sulardaki avcılığa yönelik denetimler kapsamında, 5 günde karaya çıkış noktaları, balık halleri, perakende satış yerleri, yol güzergâhları ve soğuk hava depolarında toplam 9 bin 745 denetim yapıldığı bilgisini verdi. 

Bu denetimler sırasında toplam 20 bin 700 metre uzatma ağı ile 22,4 ton su ürününe el konulduğunu, su ürünleri mevzuatına aykırı faaliyet gösteren 110 kişi/iş yerine ise idari para cezası uygulandı. 

Denetimlerde vatandaşlardan su ürünlerinin avcılığı ve satışına ilişkin gelen şikâyetleri de anlık olarak değerlendirdiklerini ifade eden Yumaklı, "Balıkçılığın sürdürülebilirliği kapsamında rutin denetimlerimiz yıl boyu kararlılıkla devam edecek" dedi.

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ