SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 11-12-2023 09:32

Terör Örgütünün Sığınma Alanları İmha Edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 12 ilin kırsal alanlarında terör örgütünün kullandığı mağara, sığınak ve mühimmatın imha edildiğini açıkladı.

Terör Örgütünün Sığınma Alanları İmha Edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 12 ilin kırsal alanlarında terör örgütünün kullandığı mağara, sığınak ve mühimmatın imha edildiğini açıkladı. 

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu teröristlerin kırsalda kış aylarında eylem yapmak amacıyla 1️2 ilde mağara ve sığınaklara sakladıkları çeşitli silah, mühimmat ve patlayıcıların yok edilmesine yönelik gerçekleştirilen Kahramanlar-33 operasyonlarında; 7️8 barınma alanı imha edilerek çok sayıda anti-tank, obüs ve top mühimmatı ile tanksavar silahı ele geçirildi" dedi. 

Yerlikaya'nın verdiği bilgiye göre, Şırnak, Siirt, Diyarbakır, Mardin, Tunceli, Hakkâri, Bingöl, Bitlis, Van, Ağrı, Erzurum ve Gümüşhane'de güvenlik güçlerince J-SİHA ve ATAK helikopterlerinin desteğiyle Kahramanlar-33 operasyonu düzenlendi. 

Operasyonlar *Pervari, Şırnak-Merkez, Hakkâri-Merkez, Şemdinli, Yüksekova, Güçlükonak, Beytüşşebap, Lice, Hozat, Nusaybin, Dargeçit, Merkez, Tatvan, Hizan, Gevaş, Şenkaya, Doğubayazıt, Kürtün ilçeleri kırsalı ile sözde Bali ana barınma alanı, Gabar ve Cudi Dağı'nda yoğunlaştı. 

Operasyonlar sonucunda 29 adet Roketatar anti-tank mühimmatı, 5 adet obüs mühimmatı, 1 adet 155 mm’lik top mühimmatı, 1 adet at-4 tanksavar, 1 adet RPG-7 roketatar, 57 adet RPG-7 roketatar mühimmatı, 120 kg bomba yapımında kullanılan amonyum nitrat patlayıcı madde, 13 adet el bombası, 10 adet el yapımı patlayıcı (EYP), 1 adet anti-personel mayın, 1 adet makineli tüfek, 40 mm otomatik bomba atar, 1 adet Isı güdümlü füze namlusu, 6 adet AK-47 piyade tüfeği, 1 adet G-3 piyade tüfeği, 1 adet M-1 piyade tüfeği, 1 adet M-16 piyade tüfeği, 84 adet tüp, 34 adet pil, 3 adet akü,  815 metre kablo (EYP düzenekleri hazırlamak için), 709 adet çeşitli çap ve ebatlarda mühimmat ile çok sayıda fünye, mutfak, sağlık, yaşam malzemeleri ele geçirildi. 

"Terör örgütünün kış aylarında lojistik amaçlı kullanmak ve eylem yapmak için hazırladığı sığınakların tek tek tespit edilip imha edildiğini" belirten Yerlikaya, "Teröristlerin inlerini bir bir başlarına yıkıyoruz, yıkmaya da devam edeceğiz" dedi. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ