ADIYAMAN
Giriş Tarihi : 05-05-2023 00:12

Adıyaman’a Hayırlı Olsun..

Adıyaman Belediyesi, Güneş Enerji Santrali (GES) ilk imalata başladı.

Adıyaman’a Hayırlı Olsun..

Yenilenebilir enerji alanında büyük yatırımlara imza atan Adıyaman Belediyesi’nin son projelerinden bir tanesi olan ve yüzde 85’i hibe yoluyla Adıyaman’a kazandırılan Güneş Enerji Santrali için ilk imalata başlandı.

Adıyaman'a yeni projeler kazandırılması için yoğun gayret sarf eden Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç'ın ısrarlı talep ve takipleri sonucu yüzde 85 hibe ile Adıyaman'a kazandırılan Güneş Enerji Santrali’nin ilk imalat ihalesi yapıldı.

Adıyaman Belediyesi ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın faydalanıcısı olduğu Avrupa Birliği fonlarından sağlanan 4,6 MW’lık IPA 2018 Güneş Enerji Santrali yapım işinin 1 megavatlık kısmının imalatına başlandı.

6 Şubat depreminden önce ihalesi ve yer teslimi yapılan GES projesinin yapımına başlandığını müjdeleyen ve alanda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, “6 Şubat tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremden en çok etkilenen illerin başında gelen şehrimizde aksayan projelerimizi yeniden hayata geçirmek için çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Bu anlamda en önemli projelerden bir tanesi olan ve depremden önce Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Merkezi İhale ve Finans Birimi tarafından ihalesi yapılarak yüklenici firmaya yer teslimi yapılan Adıyaman Belediyesi Güneş Enerji Santrali’nin 1 MW’lık ilk imalatına bugün başlamış bulunuyoruz. Bu proje sayesinde enerji alanında büyük bir adım daha atarak belediyemizin gelirlerini arttırmayı hedefliyoruz. İnşallah İmalatına başladığımız 1 MW’lık Güneş Enerji Santralimizin geriye kalan 4.6 MW’lık diğer kısmını da jeolojik etütleri biter bitmez faaliyete geçireceğiz” diye konuştu.

Adıyaman Belediyesi’nin mevcut Atıksu Arıtma Tesisinin hemen yanında bulunan alanda yapımına başlanan GES projesinin yüzde 85’inin hibe yoluyla karşılanacağını da sözlerine ekleyen Başkan Kılınç, “1.2 milyon Euro yani Türk lirasıyla yaklaşık 25 Milyon TL maliyetli 1 MW'lik Güneş Enerji Santralimiz şehrimize hayırlı olsun. Emeği geçen herkese şehrim ve hemşerilerim adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ