GÜNDEM
Giriş Tarihi : 06-04-2024 11:33

14 Ay Sonra Ulaşılan Polis Memuru Defnedildi

6 Şubat depreminde şehit olan ve 14 ay sonra cenazesi bulunan Mustafa İlhan Gölbaşı’nda defnedildi.

14 Ay Sonra Ulaşılan Polis Memuru Defnedildi

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde Ebrar Sitesi'nde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden ve cesedi yanlışlıkla bir başka aileye verilip Kayseri'ye defnedilen polis memuru Mustafa İlhan'ın cenazesi, 14 ay sonra DNA ile tespit edilerek memleketi Adıyaman'a getirildi.

Polis memuru Mustafa İlhan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ailesiyle birlikte Ebrar Sitesi Z Blok 4'üncü katta enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Ancak eşi ve çocuğu ile birlikte vefat eden polis memurundan 14 aydır haber alınamıyordu.

Uzun süredir aranan Mustafa İlhan'ın ailesinden alınan DNA örneği ile yapılan karşılaştırma sonucunda, Kayseri'de defnedilen 14-15 yaşlarındaki bir çocuğun cesedinin kayıp olan polis memuru Mustafa İlhan'a ait olduğu tespit edildi.

Cenazesi Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesine getirilen Mustafa İlhan için burada düzenlenen tören ve kılınan cenaze namazının ardından Kurugeçit Şehitlik Mezarlığı'na defnedildi.

Cenaze törenine Kaymakam Tarık Buğra Seyhan, Belediye Başkanı İskender Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Yaman, emniyet mensupları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Haber: İlker Şahin/Gölbaşı-PHA

Kaynak : PHA

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ