SİYASET
Giriş Tarihi : 11-09-2023 23:19

YDP Lideri Gündüz’den Özgün Öneri

Yeni Dünya Partisi (YDP) Lideri ve Fahri Milletvekili Eman GÜNDÜZ, eğitim ve öğretim ile ilgili açıklamada bulunarak, özgün bir öneri sundu.

YDP Lideri Gündüz’den Özgün Öneri

Yeni Dünya Partisi Lideri ve Fahri Milletvekili Eman GÜNDÜZ: "Satranç zorunlu ders olmalı. Eğitimi ideolojik siyasi ezberden kurtarmak lazım. Öğrencilere öğrenmeyi öğretmek düşünmeyi öğretmek lazım bu da Satranç eğitimi ile mümkündür."

 

Yeni Dünya Partisi Lideri ve Fahri Milletvekili Eman GÜNDÜZ Ankara'da Baş Liderlik ofisinde yaptığı açıklamada Eğitim sistemi ile ilgili konuştu ve özgün bir öneri sunup "Satranç okullarda zorunlu ders olmalı" dedi.

 

Genç Lider GÜNDÜZ şu şekilde konuştu: "Eğitim Öğrenmeyi öğretmektir Eğitim düşünmeyi düşündürmek ve düşünmeyi öğretmektir. Eğitim sistemimizi ideolojik siyasi ezberden kurtarmak lazım. Öğrenciler ve insanlar için Türkçe Dil bilgisi matematik cebir ne kadar gerekli ise Stratejik düşünmek yaptığını planlamak analitik yaşamak da o kadar gerekli yani Satranç oldukça gerekli ve önemlidir. Yeni Dünya Partisi olarak Satranç derslerinin okullarda zorunlu ders olarak müfredata alınması gerektiğini düşünüyoruz. Bizden daha geri gördüğümüz birçok ülkede Satranç ilkokullarda temel eğitimde zorunlu bir derstir. Öğrencilere özellikle ilk eğitim çağındaki öğrencilere Satranç öğretmek şarttır."

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ