GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-09-2023 21:53

Yüksek Hakem Kurulu Üyeliğine Seçim

Yüksek Hakem Kurulu asil üyeliğine Avukat Uğur Kızılca atandı.

Yüksek Hakem Kurulu Üyeliğine Seçim

20px;">Yüksek Hakem Kurulu asil üyeliğine Avukat Uğur Kızılca atandı.

Resmî Gazete'de yayımlanan atama kararına göre Yüksek Hakem Kurulu asil üyeliğine Uğur Kızılca, yedek üyeliklere ise Mevlüt Sadi Su ve Alaaddin Coşkun getirildi. 

Başlık 2: Kurul hakkında

Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nun 54. maddesine göre, Yüksek Hakem Kurulu, Yargıtay'ın bu kanundan doğan uyuşmazlıklara bakmakla görevli dairelerinin başkanları arasından başkanlık süresi en fazla olanın başkanlığında görev yapıyor. 

Kurulda Cumhurbaşkanınca, bakanlıklar bünyesi dışında, işçi veya işveren kuruluşları ile hiçbir şekilde bağlantısı bulunmayan ve siyasi parti organlarında görevli olmayan, ekonomi, işletme, sosyal politika veya iş hukuku konularında bilgi ve tecrübe sahibi olanlar arasından seçilecek bir üye, 

-Üniversitelerin iş ve sosyal güvenlik hukuku anabilim dalı öğretim üyeleri arasından Yükseköğretim Kurulunca seçilecek bir üye,

-Bakanlık Çalışma Genel Müdürü,

-İşçi sendikaları konfederasyonlarından kendisine mensup işçi sayısı en yüksek olan konfederasyonca seçilecek iki üye,

-İşverenler adına en çok işveren mensubu olan işveren sendikaları konfederasyonunca biri kamu işverenlerinden olmak üzere seçilecek iki üye olmak üzere toplam 7 üyeden oluşuyor. 

Başlık 3: Uğur Kızılca hakkında

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitiren Uğur Kızılca, Ankara Barosu avukatlarından. 

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu üyesi olan Uğur Kızılca daha önce de kurul üyeliği yapmıştı. 

AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunan Kızılca, basına yansıyan haberlere göre eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun avukatlığını da üstlenmişti. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ