SİYASET
Giriş Tarihi : 19-10-2023 16:44

YDP Lideri Gündüz, "Çok Şaşırdım" Dedi

Yeni Dünya Partisi (YDP) Lideri ve Fahri Milletvekili Eman GÜNDÜZ, Anayasa Mahkemesi tarafından partisinin kapatıldığını belirterek, şaşırdığını söyledi.

YDP Lideri Gündüz,

Yeni Dünya Partisi Lideri ve Fahri Milletvekili Eman GÜNDÜZ: "Anayasa mahkemesinin partimizi kapatması beklediğimiz bir durum değildi. İki Kongre yaptık ve Mazbataları Yargıtay'a ilettik. Bana siyasi yasak yok. En kısa sürede yeni partimizi kurup 2030 vizyonumuza sadık şekilde yola devam ediyoruz."

Genç Lider Eman GÜNDÜZ şu şekilde konuştu: "Anayasa mahkemesi geçen sene Partimizin kongresini yapmadığı iddiasıyla bizden savunma istedi ve biz de yapmış olduğumuz iki kongre ile ilgili evrakları iddiaya savunmamız ile mahkemeye ilettik. Kongre yapmak zor bir iştir ve tamamen resmidir ve tüm bu işlemler İlçe Seçim kurulu başkanlığının gözetim ve denetiminde birkaç ilçe seçim kurulu memuru ile yapılır ve kongreler sonucu İlçe Seçim kurulunun verdiği Mazbataları Yargıtay'a ilettik ve bu durumu Anayasa mahkemesine belirttik. Tüm bunlar somut net ortadayken Partimizin kapatılması kararı beklediğimiz bir karar ve durum değildi bu sebeple çok şaşırdım. Bunun 2030 vizyonumuza engel bir tarafı yok. Bana siyasi yasak yok, sadece parti kapatıldı. En kısa sürede yeni kurucular kurulumuz ile yeni partimizi kurup yola devam edeceğiz. Çalışmalarımız aynen devam edecektir. Parti'nin kapatılması Bürokratik olarak esasen bizi rahatlatan bir durum oldu. Çünkü kurucular kurulumuzun çoğu aktif siyasette değiller. Bu da bize bazı bürokratik uğraşlar çıkarıyordu. Şimdi yeni ve aktif siyaset yapacak kurucular kurulumuz ile yeni partimizi kurup geleceğe başarıya doğru daha büyük daha tecrübeli bir adım atacağız."

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ