EĞİTİM
Giriş Tarihi : 26-07-2023 11:16   Güncelleme : 26-07-2023 11:32

ADYÜ’de Mezunları İçin Yemin Töreni Düzenlendi

Adıyaman Üniversitesi Tıp, Eczacılık, Diş ve Sağlık Bilimleri Fakülteleri 2022-2023 Akademik Yılı mezunları için zorunlu mesleki yemin töreni gerçekleştirildi.

ADYÜ’de Mezunları İçin Yemin Töreni Düzenlendi

Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) Tıp, Eczacılık, Diş ve Sağlık Bilimleri Fakülteleri 2022-2023 Akademik Yılı mezunları için zorunlu mesleki yemin töreni gerçekleştirildi.

Mezunların mesleğe ilk adımlarını attıkları yemin törenine Vali Dr. Osman Varol, Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, İl J. Alay Komutan Vekili Yarbay Talip Kurt, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aydın, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Zuhal Karagöz Genç, Üniversite Genel Sekreteri Ramazan Tatar, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenci velileri katıldı.

Yemin Töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından ADYÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut’un konuşmaları ile başladı.

Prof. Dr. Turgut, tüm öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen bir yemin töreni hayal ettiğini belirtirken, “6 Şubat felaketinden ötürü ne yazık ki aramızda olmayan kardeşlerimiz var. Bölgemizde 50.0002den fazla, ilimizde 8278 ve Üniversitemizde 31’i personelimiz olmak üzere toplamda 230 evladımızı kaybettik. Kendilerine Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve baş sağlığı diliyorum. Acımız çok büyük. 199 evladımızı ebediyete uğurladık. Onları asla unutmayacağız ve isimlerini Üniversitemizde yaşatmaya gayret göstereceğiz. Bu anlamda vefat eden kardeşlerimiz için kampüs alanımız içerisinde bir hatıra ormanı oluşturduk.    Bugün, burada hem kayıplarımızı anmak hem de mezun olan öğrencilerimize asrın felaketinden ötürü yapamadığımız mezuniyet töreni yerine, mesleğe ilk adımlarını atmak için yapılması zorunlu olan yemin törenini organize ettik. İnşallah ileriki yıllarda bu etkinliklerimizi sağlıkla yapacağız. Rabbim bu millete bir daha böyle felaketler göstermesin.” dedi.

2023-2024 eğitim-öğretim yılının yüz yüze yapılabilmesi adına çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirten Rektör Turgut, “Eğitim-öğretimi yeni dönemde yüz yüze başlatmak için binalarımızda fiziki düzetmeler hızla devam etmektedir. Birçok binamızda restorasyon çalışmalarımız tamamlandı.” dedi.

Mezun olan öğrencilere kariyer yolculuklarında başarılar dileyen Turgut, “Meslekleriniz, merhamet ve özveri gerektirir. Yapacağınız her işi iki kere düşünün bir kere yapın. Çıtanızı yüksek tutun ve her zaman bu hedeflere ulaşmak için azami derecede çaba gösterin. Öğrenmede ve öğretmede cömert olunuz. Bilesiniz ki veren el alan elden üstündür. Genç dimağlarınız ile okumayı, yeni şeyler öğrenmeyi ve İnşallah birilerine öğretmeyi kendinize şiar edininiz.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol ve Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış öğrencilere seslenerek, meslek hayatlarında başarılar dilediler.

Yemin Töreni Programı, Tıp, Eczacılık, Diş ve Sağlık Bilimleri Fakülteleri öğrencilerinin Bölüm Başkanları eşliğinde, kendi bölümlerine özgü olan yeminlerini okumalarıyla son buldu.

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ