ADIYAMAN
Giriş Tarihi : 22-11-2023 23:48

Korkutan Bina Yıkımı: Cesaret mi, Cehalet mi?

Adıyaman Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan 8 katlı binanın yıkımı esnasında, aynı binada ve yıkım devam ederken mermer, kablo ve malzeme sökümü yapıldı.

Korkutan Bina Yıkımı: Cesaret mi, Cehalet mi?

Adıyaman Merkez, Atatürk Bulvarı üzerinde Dursun Çavuş camii yakınında yer alan 8 katlı binanın bir tarafında yıkım çalışması yürütülürken, diğer tarafında bina içerisinde mermer, kablo ve malzeme sökümü yapıldı.

Zümrüt İnşaat tarafından yapılan 8 katlı ve 40 dairelik bina 6 Şubat depremlerinde ağır hasar almış ve iki gün önce yıkımına başlanmıştı. Bina yıkım çalışmalarına 8 katlı apartmanın arka tarafından başlanarak önce teras kat indirildi.

"İş makinelerinin çalışması sırasında aynı binanın ön tarafında ise hummalı bir söküm işi vardı"

Binanın içerisindeki mermerler, metal ve kablo grupları ile para edebilecek şeylerin sökülüp, balkona istiflendiğini farkeden vatandaşların ihbarı üzerine yıkım yapılan binaya giden PERRE Haber Ajansı muhabirinin kaydettiği görüntüler, 'Cesaret mi? cehalet mi?' sorusun akla getirdi. Kaybedilen binlerce canın acısı hala tazeyken ve yetkililerin, ağır hasarlı binalara girilmemesi uyarıları her gün tekrarlanırken, kendi canını hiçe sayarak yıkım yapılan binaya girerek söküm yapanların canlarını hiçe saydığı o anlar korkuyla izlendi. Binada iş makinelerince yıkım işlemi devam ederken, aynı bina içerisinde malzeme sökümü yapılmasının taşıdığı risk tüm uyarılara rağmen, işçiler tarafından umursanmaz tavırlarla devam ettirildi.

Dün akşam saatlerinde Adıyaman Merkez, Erdem Caddesi üzerinde ağır hasarlı bir binanın kendiliğinden yıkılması sonucu ciddi endişe yaşanmış, neyse ki herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştı. İnsan ve araç trafiğinin yoğun olduğu Erdem Caddesi'nde kendiliğinden yıkılan bina, Atatürk Bulvarı üzerinde yıkımı devam eden ve yıkım esnasında da bina içerisinde söküm işi yapıldığına dair görüntüler, yaşanan facialardan hiç ders alınmadığının açık bir göstergesi olarak yorumlandı.

Kaynak : PHA

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ