KUTLAMA
Giriş Tarihi : 24-11-2023 10:03

Milletvekili Alkayış'tan Öğretmenler Günü Mesajı

AK Parti Adıyaman Milletvekili Av. Mustafa Alkayış, "24 Kasım Öğretmenler Günü" dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Milletvekili Alkayış'tan Öğretmenler Günü Mesajı

"24 Kasım Öğretmenler Günü" nedeniyle yazılı açıklama yapan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adıyaman Milletvekili Avukat Mustafa Alkayış, öğretmenliğin büyük bir emek ve sabır gerektirdiğini; temelinde insan yetiştirme anlayışı bulunduğu için yeryüzündeki en kutsal mesleklerden biri olduğunu belirtti.

İnsanlığın bilim ve teknolojide ulaştığı zirvenin asıl mimarları, dâhi öğrencilere bu icat ve buluşları yaptıran öğretmenler olduğunu belirten Alkayış, öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı.
Makamı ve mesleği ne olursa olsun her insan bulunduğu yere öğretmenlerinin sayesinde geldiğini ifade eden Alkayış,"Ülkemizin geleceğinin teminatı olan öğrencilerimizi okul öncesi eğitimden başlayarak lisansüstü eğitimin bitimine kadar geçen süre içerisinde yetiştiren, bilgilendiren, terbiye eden; onlara ilmin yanı sıra irfanın da önem arz ettiği ve bir öğrencide her iki vasfın bulunması gerektiği bilincini aşılayan emektar ve vefalı öğretmenlerimizin gününü tebrik ediyorum. Makamı ve mesleği ne olursa olsun her insan bulunduğu yere öğretmenlerinin sayesinde gelmiştir. İnsanlığın bilim ve teknolojide ulaştığı zirvenin asıl mimarları, dâhi öğrencilere bu icat ve buluşları yaptıran öğretmenlerdir. Öğretmenlerimiz, gerek okutmakta oldukları gerekse mezun ettikleri öğrencileri tarafından hayatlarının her döneminde hürmetle anılan ve kendilerine ihtimam gösterilen mümtaz insanlardır."dedi.
"Güçlü bir ülke olma ve sağlam bir istikbal hazırlama noktasında en büyük pay ve sorumluluk, elleri öpülesi öğretmenlerimize düşmektedir." Diyen Alkayış, konuşmasının devamını şöyle sürdürdü:
"Dilimizde öğretmenlerimiz için kullandığımız kelimelerin sayısının çokluğu ve bunların anlam derinliği, öğretmenlerimize olan saygımızın da büyüklüğünü göstermektedir. Bu kavramlardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz: Türkçe kökenli “Öğretmen”; Farsça kökenli “hoca”; Arapça kökenli “muallim”, “müderris”. Biz bu kavramların hepsini yerine ve zamanına göre kullanmaktayız. Bilindiği gibi ilköğretimde daha çok “öğretmen” kelimesi; sonraki aşamalarda ise “hoca” kelimesi kullanılır. “Muallim” sözü “ilim” kökünden, "müderris” sözü de “ders” kökünden türetilmiş kelimelerdir. Bütün bu kavramlar, eğitimin kutsallığını ve öğretmenlik mesleğinin saygınlığını ortaya koyan göstergelerdir. Öğretmenlerimiz öğrencilerine yalnızca bilgi vermekle kalmazlar, aynı zamanda çeşitli erdemler kazandırarak hayatın zorluk ve kolaylıkları hakkında da tecrübelere dayalı örnekler sunarlar. Güçlü bir ülke olma ve sağlam bir istikbal hazırlama noktasında en büyük pay ve sorumluluk, elleri öpülesi öğretmenlerimize düşmektedir.
Sayın Cumhurbaşkanımızın hassasiyetle vurguladığı Türkiye Yüzyılının inşasında öğretmenlerimize büyük görevler düşmektedir. Öğretmenlerimizin bu görevi alınlarının akıyla tamamlayacaklarına ve ülkemizin kalkınması için en büyük desteği sunacaklarına olan inancım tamdır. Bu vesileyle, bütün öğretmen kardeşlerimin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar, bu kutlu yolda kendilerine başarılı ve sağlıklı günler dilerim. "

 

Kaynak : PHA

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ