EKONOMİ
Giriş Tarihi : 28-02-2024 22:54

Kadınlara ‘Şiddetsiz İletişim Eğitimi’

Japon hükümetinin fonladığı proje kapsamında Besni-Atmalı Kadın Kooperatifi’nde önemli bir adım atıldı.

Kadınlara ‘Şiddetsiz İletişim Eğitimi’

Adıyaman'ın Besni ilçesinde faaliyet gösteren Besni-Atmalı Kadın Kooperatifine üye 16 kadın üreticiye, İl Müdürlüğü ve Dünya Gıda ve Tarım Örgütü FAO birliğiyle yürütülen "Adıyaman'daki Kadın Kooperatiflerinde İş ve Kapasite Geliştirilmesi ile Girişimcilik Eğitimleri" projesi kapsamında şiddetsiz iletişim eğitimi verildi.

Japon hükümetinin fonladığı bu proje kapsamında, REALs Vakfı uzmanları tarafından gerçekleştirilen eğitim, kadın üreticilere çevreleriyle olan ilişkilerinde şiddetten uzak bir iletişim kurma konusunda önemli bilgiler içeriyordu. Eğitim boyunca değişik aktivitelerle desteklenen içerik, kadınların güçlendirilmesi ve toplumsal ilişkilerde sağlıklı iletişim becerilerinin geliştirilmesini hedefliyordu.

FAO'nun Adıyaman'daki proje ortağı olan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden proje koordinatörlerinin de katıldığı eğitim, kadınların girişimcilik potansiyellerini artırmayı ve toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemeyi amaçlıyor. Bu tür eğitimlerin, kadınların güçlenmesi ve toplumsal değişimde aktif rol almaları adına önemli bir adım olduğu belirtiliyor.

Kaynak : PHA

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ