SİYASET
Giriş Tarihi : 14-09-2023 16:09

"Liselerde Sınıf Tekrarı Yanlıştır"

Yeni Dünya Partisi (YDP) Lideri ve Fahri Milletvekili Eman GÜNDÜZ, liselerde sınıf tekrarının yanlış olduğunu belirtti.

Yeni Dünya Partisi Lideri ve Fahri Milletvekili Eman GÜNDÜZ: "Liselerde sınıf tekrarı yanlıştır. Bu gençlerin hayatlarından zaman çalmaktır. Lise eğitimi zorunlu olmamalı seçmeli ve mesleki teknik eğitim ile olmalı."

Yeni Dünya Partisi Lideri ve Fahri Milletvekili Eman GÜNDÜZ Ankara'da Baş Liderlik ofisinde yaptığı açıklamada eğitim ile ilgili konuşup "Liselerde sınıf tekrarı yanlıştır" dedi.

Genç Fahri Milletvekili Eman GÜNDÜZ şu şekilde konuştu: "Yeni Dünya Partisi olarak gençlerin ve geleceğin partisiyiz. Gençlerin sesi olmalı ve sorunlarını dile getirip çözümü için çalışmalıyız bu bizim genç siyasetçiler olarak görevimizdir. Lisede sınıf tekrarı uygulaması yanlıştır bu gençlerin hayatlarından zaman çalmaktır. Gençlerin en heyecan dolu delikanlı ve üretken çağlarını en iyi şekilde yaşamlarını sağlamak lazım. Lise eğitimi 12 yıllık zorunlu eğitim kaldırılmalı bu yanlıştır. Lise eğitimi seçmeli tercihli olmalı ve mesleki teknik eğitim ağırlıklı ve bu amaçlı olmalı. Gençlerin üretken cesaret ve yenilikçi yönlerini devlet ve millet yararına üretime yönlendirmek lazım. Mesleki teknik eğitim ve istihdam alanı geniştirilmeli. Lise ve üniversite eğitimi ideolojik siyasi sınırlar ve ezberlerle gençlerin gelişimini engellemekte ve özgür ruhunu hapsetmekte ve üretim alanını işgal etmektedir."

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ