ADIYAMAN
Giriş Tarihi : 11-01-2023 11:17

“Askıda Çorap” Uygulaması İlgi Görüyor

Adıyaman’da, hayır elçisi Mehmet Ulum tarafından başlatılan “Askıda Çorap” uygulaması ilgi görüyor.

“Askıda Çorap” Uygulaması İlgi Görüyor

Adıyaman’da, hayır elçisi Mehmet Ulum tarafından başlatılan “Askıda Çorap” uygulaması ilgi görüyor. Mehmet Ulum konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “’Temizlik İmandandır’ hadisinden hareketle camilerde dikkatimi çeken bir konu idi, cemaat namaz kılmaya geldiği zaman çorabı yırtılmış ve bu yırtık gözükmesin diye iki parmak arasına sıkıştırarak yırtığı kapatmaya çalışıyordu. Bende bu durumdan etkilenerek İstanbul’da faaliyet gösteren Alphin Çorap firmasına bir mail göndererek durumu arz ettim. Firma yetkilileri bu çağrıma kulak vererek, 5000 adet erkek, kadın ve çocuk çorabından oluşan 9 koli çorap gönderdi. Çorabı yırtık veya kirli olanlar için uygulanmaya başlanan ‘Askıda Çorap’ uygulaması memnuniyetle karşılanıyor.

Musalla Camii Din Görevlisi Ali Canlı Hoca, “Camiye kimisi çorapsız, kimisi kokan çorap ile geliyor. Bu nedenle ‘Askıda Çorap’ projesi uygulaması çok yerinde bir çalışma olmuş” dedi. Vatandaş dışarıdan camiye geldiği zaman, ya çorabının olmadığını veya yırtık olduğunu fark ediyor. Camiye girmişken geri dönmesi zor olduğu için böyle durumda olan kardeşimiz askıda olan yeni çorabı alıp giyebilecektir” ifadelerini kullandı.

Başlık 2: “Hijyenin Önemine Dikkat Çekmek İstediğimiz İçin Bu Projemizi Uygulamaya Koyduk”

Ulum, Alphin çorap sponsorluğunda Adıyaman merkezde belirlediğimiz 20 camimize hediye paketi şeklinde takdim ederek, cemaatimizin kullanımına sunduk. Din görevlisi kardeşlerimiz de camide tespit ettikleri cemaatine ‘bu bizim camimizin hediyesidir’ diyerek takdim edeceklerdir.

Cami cemaatinden Talip Kurt ise, bu uygulamadan memnun olduklarını belirtirken, Ramazan Şerif Ulum ise, "Kimi insanın ayağında mantar oluyor. Çorapsız camiye gelince, o mantar başkalarına da bulaşabilir. Ayrıca, ayağı kokanlar oluyor. Böyle durumları olan temiz çorabı giyerek namaz kılarlarsa, hem kendileri hem de cemaat rahat eder" ifadelerini kullandı.

Mahmut Yetiş’de bu uygulamanın diğer camilere örnek olmasını temenni etti.

Ulum, “Öncelikle bu projemize gönülden destek veren Alphin çorap ailesine ve camilerimizin din görevlilerine canı gönülden teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamlayarak, “Bu projemizin devam etmesi için camilerimize hayırseverlerimizin çorap konusunda destek olmasını istiyorum” dedi.

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ