GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-12-2022 16:26   Güncelleme : 22-12-2022 16:43

İngiliz Philippa Claire, Müslüman Oldu

İslamiyet’i araştıran İngiliz vatandaşı Philippa Claire, Müslüman eşinden ve İslam Ahlakından etkilenerek Müslüman oldu.

İngiliz Philippa Claire, Müslüman Oldu

Kendi arzusu ve araştırmaları sonucunda, Müslüman olmaya karar veren İngiliz  vatandaşı Philippa Claire için Yüreğir  İlçe Müftülüğünde ihtida töreni yapıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende, Claire’ya İslam dini hakkında özet bilgiler veren İlçe Müftüsü Dr. Süleyman Şahin, İslam’ın temelinde Allah’ın varlığına ve birliğine inanmak olduğunu söyledi.

Ülkesinde Sosyal Hizmetler Müdürü olan Philippa Claire, Müslüman olduğu için büyük mutluluk duyduğunu belirterek, İslam dinini araştırarak öğrendiğini, eşinin Ramazan ayında tuttuğu oruç ile kıldığı namaz ibadetinden, İslamiyeti araştırması döneminde gördüğü rüyadan ve izlediği videoda “Müslüman olacaksan daha ne bekliyorsun, şimdi değilse ne zaman?” sözlerinden etkilendiğini kendi hür iradesiyle İslamiyet’i, seçtiğini ifade etti.

Ardından şahitler huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Claire" Reyhan" ismini aldı.

Müftü Şahin, yaptığı dua sonrasında Reyhan'ı tebrik ederek "İhtida Belgesi" ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çeşitli kitaplar hediye etti. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ