SPOR
Giriş Tarihi : 28-09-2023 15:19

'Tour of İstanbul' Arnavutköy'den Başladı

İBB iştiraki Spor İstanbul'un düzenlediği "Uluslararası İstanbul Bisiklet Turu - Tour of İstanbul" Arnavutköy Taşoluk Mahallesi çıkışlı etabıyla başladı.

'Tour of İstanbul' Arnavutköy'den Başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul'un düzenlediği "Uluslararası İstanbul Bisiklet Turu - Tour of İstanbul" Arnavutköy Taşoluk Mahallesi çıkışlı etabıyla başladı. 

Toplam 15 ülkeden, 21 takıma mensup toplam 147 sporcu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu’nun çaldığı kornalarla pedalları çevirdi. Yarışın başlangıç kornasını çalan İmamoğlu, sosyal medya hesaplarından canlı yayınla duygularını dile getirdi. 

"Tura başlıyoruz" diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

"İstanbul'u turlayacaklar. Dünyanın farklı yerlerinde katılan 21 takım burada. Bugün Arnavutköy'deyiz, yarın Şile'de. Daha sonra Beykoz'da. Son olarak da iki kıtayı birbirine bağlayacak şekilde bir tur geçişi sağlanacak ve finali Bağdat Caddesi'nde yapacağız. Pazar günü de oradayım. Ben şöyle görüyorum: Aynen İstanbul Maratonu gibi, yıllar geçtikçe değeri artacak bir işe start veriyoruz. İki kıtayı hem koşarak hem de bisikletle koşarak geçiren bir yarışı var artık İstanbul"un."

Başlık 2: Dört gün sürecek 

Uluslararası Bisiklet Birliği’nin (UCI) uluslararası yol bisikleti takviminde 2.2 kategorisinde yer alan ve 4 etaptan oluşan “Tour of İstanbul”28 Eylül-1 Ekim arasında yapılacak. 

Tour of İstanbul’un 4. Etabı’nda, İstanbul Maratonu’nda olduğu gibi, Avrupa ve Asya kıtaları arasında pedal çevrilecek. Tour of İstanbul, dördüncü günündeki Halk Turu ise, bisiklet tutkunlarını, muhteşem İstanbul manzarası eşliğinde bir araya getirecek

Kaynak: Ajans B izim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ