ZİYARET
Giriş Tarihi : 06-03-2024 10:48

Liselilerden SANKO Üniversitesi’ne Ziyaret

Gaziantep Uygar Koleji 12’nci sınıf öğrencileri, SANKO Üniversitesini ziyaret ederek, üniversite hakkında bilgi aldı.

Liselilerden SANKO Üniversitesi’ne Ziyaret

Sağlık alanında kariyer hedefleyen öğrenciler, Rehber Öğretmenleri Hakan Sarısoy eşliğinde üniversiteyi gezerek, laboratuvarlar, kütüphane ve derslikleri görme fırsatı buldu.

Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Eyüp İlker Saygılı, öğrencilere fakülteye ilişkin bilgi vererek, tıp eğitimi ve üniversitenin sunduğu olanaklara değindi.

Hekimliğin büyük bir özveri ve sabır gerektiren kutsal bir amaca hizmet eden meslek olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Saygılı, "Özgüveni yüksek, sorumluluk duygusu gelişmiş, bilgili ve bilinçli hekimler yetiştirmek en büyük gayemizdir" dedi.

Prof. Dr. Saygılı, ayrıca üniversitenin klinik uygulama alanları ve fakülte akademik kadrosu hakkında da bilgi verdi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Hakan Polat, bölümün amacının, sağlığın ve sağlık bilincinin artırılması, hastalıkların önlenmesi, tedavisi ve rehabilitasyonu, sağlıklı yaşam tarzının benimsetilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesine öncülük eden fizyoterapistler yetiştirmek olduğunu anlattı.

Dr. Öğr. Üyesi Polat, “Mezunlar, spor kulüpleri, sağlıklı yaşam merkezleri, spor merkezleri, okullar ve özel eğitim veren okullar, özel eğitim merkezleri, huzurevi ve bakım evleri, belediyeler, evde bakım merkezleri, hastalıklara özel vakıf ve dernekler gibi çeşitli alanlarda çalışabilirler. Ayrıca yüksek lisans ve doktora derecelerini alarak akademik kadrolara atanma imkanına da sahipler” ifadelerini kullandı.

SBF Hemşirelik Bölümü Öğr. Gör. Zeynep Doğan ise hemşirelik mesleğinin doğuşuyla ilgili bilgiler paylaşarak, hemşirelerin hastanelerde klinik hemşire, başhemşire, eğitim hemşiresi, ameliyathane hemşiresi, diyabet hemşiresi gibi çeşitli alanlarda çalışabileceklerini belirtti.

SBF Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Tuba Ustaoğlu, bölümle ilgili paylaşımında bulundu.

Dr. Öğr. Üyesi Ustaoğlu, Beslenme ve Diyetetik Bölümünün en önemli amacının; bireyin ve toplumun sağlığını korumak, iyileştirmek ve geliştirmek için çözüm odaklı "diyetisyenler" yetiştirmek olduğunu belirterek, yüksek lisans yapmak isteyenler için de Beslenme ve Diyetetik Tezli Yüksek Lisans Programı olduğunu anımsattı.

SANKO Üniversitesi kütüphanesini de gezen öğrencilere, Kütüphane İdari Personeli Ferhat Türk kütüphane hakkında bilgilendirme yaptı.

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü İdari Personeli Mehmet Türk, öğrencilere sosyal imkanlar, puanlar ve sıralamalarla ilgili bilgi verirken, Laboratuvar Sorumlusu Özlem Topçu ise son teknolojiyle donatılmış laboratuvarı tanıttı.

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ