ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 31-03-2024 11:12

İşçilerin Konteynerlerinde Korkutan Yangın

Adıyaman'da, devam eden TOKİ konutları inşaat alanında işçilerin barındığı konteynerlerde yangın çıktı.

İşçilerin Konteynerlerinde Korkutan Yangın

6 Şubat depremi sonrası depremzedeler için İndere bölgesinde yapımı devam eden TOKİ konutlarında çalışan işçiler için hazırlanan yatakhane olarak kullanılan konteynerlerde yangın çıktı. Alevlerin yükseldiği konteynerlerde işçiler panikle dışarı çıkarken ihbarla bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye erlerinin 2 saat süren çalışmasıyla yangın kontrol altına alındı.
Yangın ihbarının ardından Alay Komutanı Jandarma Albay Hikmet Uz'un eşlik ettiği Adıyaman Valisi Osman Varol, bölgede incelemede bulundu. Vali Varol, can kaybının yaşanmamasının tek tesellileri olduğunu söyledi.
CHP Adıyaman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Tutdere bölgede incelemede bulunarak, şantiye şefliğinden alınan bilgiye göre, olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın söz konusu olmadığını, itfaiye ekipleri tarafından soğutma çalışmalarının sürdüğü bilgisini verdi.
Valilik tarafından da konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"İlimiz merkez İndere Bölgesinde yapımı devam eden kalıcı deprem konutlarının yapım işini üstlenen yüklenici bir firmaya ait işçilerin kaldığı yatakhane bölümünde meydana gelen yangında herhangi bir can kaybı ve yaralanma bulunmamaktadır. Valimiz Sayın Dr. Osman Varol, yangının akabinde olay yerine gelerek itfaiye ekiplerinden yangın söndürme çalışmaları ile ilgili bilgiler aldı. İtfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarının başladığı yangınla ilgili çok yönlü inceleme ve soruşturma başlatılmıştır."
Soğutma çalışmaların devam ettiği yangınla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
 

Kaynak : PHA

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ