GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-12-2023 10:56

Kursiyerlerin Hediyelik Eşyaları Satışta

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meslek Edindirme Kurslarına (BELMEK) kursiyerlerin el emeği ürünleri satışta.

Kursiyerlerin Hediyelik Eşyaları Satışta

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meslek Edindirme Kurslarına (BELMEK) kursiyerlerin el emeği ürünleri satışta. 

Kursiyerlerin el emeği tasarım ürünleri yeni yılda da sevdiklerine hediye almak isteyenler için farklı alternatifler sunuyor. Değişik kategorilerde birçok ürünün yer aldığı koleksiyonlar, Başkent Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi aracılığıyla Gökkuşağı Kamu Pazarı ile Zafer Çarşısı içerisinde bulunan satış mağazalarından ve online olarak baskentkadingirisimi.com adresinde satışa sunuluyor.

Özel tasarımlar ve hediyelikleri satın alanlar, Başkentli kadınların ekonomisine ve istihdamına da katkı sağlamış oluyor.

Belediyenin ilgili biriminde şube müdürü olan Haluk Erdemir, şunları söyledi:

"Ürünlerin tamamı, BELMEK'te eğitim gören kadınlarımızın el emeği, göz nuru ürünlerinden oluşmaktadır. Aynı zamanda kadın sığınma evlerinde kalan kadınların ürettiği ürünlerinde satılmasına imkân sağlıyoruz. Bütün bu satışların yapılabilmesi için Belediyemizin destekleriyle bir kadın kooperatifi kuruldu. Başkent Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üzerinden satışlar yapılmakta. BELMEK’te öğrenim gören bütün kadınların sadece eğitim alan değil, öğrendikleri mesleklerle de bunlarla aile ekonomilerine bir katkı sağlayabilmeleri için kuruldu. Bizim kültürümüzde hediyeleşmek çok önemli bir yer tutmakta."

Yeteneklerini geliştiren ve ürettikleri ürünleri satarak kendi becerilerini sergileme fırsatı da bulan kadınların ürünleri Başkent Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi aracılığıyla satılıyor. Kooperatif her ayın ilk çarşamba gününü ürün toplama günü olarak belirledi. Ürününün satılmasını isteyen kursiyer ürün toplama komisyonuna ürününü teslim ediyor, kayıt ve barkodlama işleminden sonra satış mağazalarında sergilenen ürün satıldıktan sonra kursiyerin hesabına parası aktarılmış oluyor.

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ