GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-09-2023 19:47

Umut Oran Bolu Merkezli Vakıf Kurdu

CHP'li Umut Oran, eşi Tuna Oran ile birlikte bir vakıf kurdu.

Umut Oran Bolu Merkezli Vakıf Kurdu

CHP'li Umut Oran, eşi Tuna Oran ile birlikte bir vakıf kurdu. 

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün Resmî Gazete'de yer alan duyurusuna göre, Tuna Umut Oran Vakfı (TUOV) Bolu merkezli olarak faaliyet gösterecek. 

Tuna ve Umut Oran çiftinin kurucu olarak yer aldığı vakfın amacı "Ülkenin her yerinde; Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi mirası olan akıl ve bilimi referans alarak, yeterli sosyoekonomik olanaklara sahip olmayan dürüst ahlaklı ve başarılı gençlere ve öğrencilere burslar vererek, onları geleceğe hazırlamak, maddi ve manevi destek sağlamak" şeklinde sıralanıyor. 

Duyuruda, vakfın kuruluştaki mal varlığı kurucular vakfedilen 1 milyon lira olarak yer alıyor. 

Vakıf yönetim kurulunda Tuna ve Umut Oran'ın yanı sıra Berk Tektaş, Neval Akgün ve İsmail Karaca yer alıyor.

Başlık 2: Umut Oran hakkında

Umut Oran 16 Ekim 1962'de İstanbul’da doğdu. Ortaokul ve lise eğitimini Saint-Benoit Lisesi'nde, yüksek öğrenimini Marmara Üniversitesi, İngilizce İktisat Fakültesi'nde tamamladı. 

Üniversite öğrenimini tamamladıktan sonra bir süre tekstil şirketlerinde çalışan Oran, 1992 yılında kendi şirketi olan Domino Tekstil'i kurdu ve Bolu'nun Karacaağaç köyündeki fabrikayı faaliyete geçirdi. Fabrika çevre duyarlılığı konusundaki yapılanması nedeniyle "yeşil fabrika" olarak ve çalışanlarının çoğunun kadın olması nedeniyle kadın istihdamı konusunda öncü işletme olarak nitelendirildi. 

Oran; siyasete atılıp CHP'de görev aldığı 2010 yılından itibaren, şirketinin yönetimini çalışanlarından oluşan profesyonel bir yönetim kuruluna devretti. 

Umut Oran, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği ile Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı'nı yaptı. Bu örgütlerin üye olduğu uluslararası kuruluşlarda görev aldı. 

CHP'nin 32. Olağan Kurultayı'nda Genel Başkan Deniz Baykal'a karşı genel başkan adayı oldu. 33. Kurultay'dan sonra partide genel başkan yardımcısı olarak görev aldı. 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkan olduğu CHP 34.Olağan Kurultayı'nda en yüksek oy alan kişilerden biri olarak Parti Meclisi Üyeliğine seçildi.  2012-2014 yılları arasıda genel başkan yardımcılığı görevinde bulundu. 24. Dönem TBMM'de İstanbul Milletvekili olarak görev aldı. Umut Oran, bir süredir parti yönetiminde yer almıyor ve aktif bir CHP üyesi olarak siyasetin içinde bulunuyor. 

Eski bir kaleci ve Galatasaray Spor Kulübü “veteran takımı” oyuncusu olan Oran, İngilizce ve Fransızca biliyor. Umut Oran, Tuna Kekeoğlu Oran ile evli. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ