YEREL
Giriş Tarihi : 26-12-2022 10:21

Tarım İşçiliğini Değil Eğitimi Tercih Ettiler

“Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi” projesi kapsamında Adıyaman İli Kâhta İlçesinde yaşayan çocuklar Adıyaman Üniversitesini (ADYÜ) ziyaret etti.

Tarım İşçiliğini Değil Eğitimi Tercih Ettiler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) Çalışma Genel Müdürlüğü ile Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi işbirliğinde yürütülen, Avrupa Birliği (AB) kaynaklarıyla finanse edilen, Genç Hayat Vakfı’nın uygulama ortağı olduğu “Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi” projesi kapsamında Adıyaman İli Kâhta İlçesinde yaşayan çocuklar Adıyaman Üniversitesini (ADYÜ) ziyaret etti.

Çeşitli okullardan projeye dahil edilen ilkokul çağındaki 30 öğrenci, ADYÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü Haber Birim Sorumlusu Mustafa Polat rehberliğinde, Genç Hayat Vakfı Adıyaman Eğitim Saha Koordinatörü Yusuf Çelik ve Gizem Öztürk ile eğitimciler İdris Şaşmaz ve Abdülkadir Şahin nezaretinde Üniversite kampüsünü gezdi.

Öğrenciler, Minyaman Çarşısı, Adıyaman Evi, Nemrut Dağı Tümülüsü ve Perre Antik Kenti simülasyonunun da içerisinde bulunduğu kampüs alanını gezen öğrenciler, Tıp Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde bulunan amfi ve laboratuvarları ziyaret ettiler.

Proje ile ilgili bilgiler veren Genç Hayat Vakfı Adıyaman Eğitim Saha Koordinatörü Yusuf Çelik, “Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi projesi, mevsimlik tarımsal üretimde çocuk işçiliğini ortadan kaldırmak için mevsimlik gezici tarım işçisi (MGTİ) ailelerinin ve MGTİ aile bireylerinin çocuklarına destek olmayı amaçlamaktadır. Çocuk işçiliği izleme sisteminin kurulmasının desteklenmesi, çocukların eğitim hizmetlerine yönlendirilmesi, ailelerin çocuk işçiliği konusunda bilinçlendirilmesi, MGTİ ailelerinin yaşam ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi bu amaca ulaşmak için uygulanacak başlıca faaliyetler arasındadır.” dedi.

Geziden ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren Çelik, “Öğrencilerimiz için çok güzel bir deneyim oldu. İlk defa bir üniversite kampüsü gezmiş oldular. Bizlere Üniversitemizin kapılarını açan Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Mehmet Turgut ve rehberlik eden idari personele çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ