SİYASET
Giriş Tarihi : 24-03-2023 23:48   Güncelleme : 25-03-2023 00:03

Cumhur İttifakı Protokolü' YSK'ya Verildi

Cumhur İttifakı’nı oluşturan dört siyasi partinin genel başkanlarının imzalarını taşıyan "ittifak protokolü" Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) verildi.

Cumhur İttifakı Protokolü' YSK'ya Verildi

Cumhur İttifakı’nı oluşturan dört siyasi partinin genel başkanlarının imzalarını taşıyan "ittifak protokolü" Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) verildi.

Cumhur İttifakı'nda AK Parti, MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi yer alıyor. 

Seçimlere tek başına katılacaklarını açıklayan ve Genel Başkan Fatih Erbakan'ın da cumhurbaşkanı adayı olduğu Yeniden Refah Partisi de son anda ittifaka katıldı. 

İttifak protokolü partilerin genel başkan yardımcıları Ali İhsan Yavuz (AK Parti), Feti Yıldız (MHP), Ahmet Yelis (BBP) ve Bayram Sakartepe (Yeniden Refah Partisi) tarafından YSK'ya sunuldu.  

İşlemlerin tamamlanmasında AK Partı Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ise şunları söyledi:

“AKP, MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi bir araya gelme suretiyle Cumhur İttifakı’nın yeni kurgusunu oluşturdular ve Cumhur İttifakı adı altında yol almaya birlikte devam edeceğiz. Cumhur İttifakı’nı oluşturan siyasi partiler kendi hükmü şahsiyetlerini ve özgün siyasi kimliğini muhafaza ederek ittifaka katılmaktadırlar. Bu birliktelik koltuk ve makam pazarlıkları üzerinden değil, milli bekayı esas alan ahlaki ve siyasi uzlaşma temelli bir birlikteliktir. Bu ittifak, Türkiye’ye yönelik iç ve dış kaynaklı hasmane girişimler karşısında milli bir duruşun resmidir.”    

Başlık 2: "İttifakımız Türk İslam aleminin güvencesidir"

İMHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ise şöyle konuştu: 

“Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı adı altında katılmaya karar vermiştir. Cumhur İttifakı Türkiye’nin maruz kaldığı saldırılara karşı yerli ve milli duruşun doğal sonucu olarak ortaya çıkmıştır. 15 Temmuz 2016 ülkemiz için bir dönüm noktasıdır. Yenikapı’da ortaya çıkan milli mutabakat, yapılan idare reformu ile perçinlenerek milli şuura dönüşmüştür. Milli bekayı esas alan ahlaki ve siyasi uzlaşma ile somutlaşmıştır. Cumhur İttifakı haklının güvencesidir, doğrudan tarafıdır. Demokrasinin, insan haklarının ve hukukun üstünlüğünün teminatı olmaya devam edecektir. Seçimlere girerken öncelikle depremin yaralarını sarmak, yeniden imar ve ihya sürecini tamamlamak bütün gayemizdir. İttifakımız dünya barışını, adaleti Türk İslam aleminin güvencesidir. Gücünü ve azmin kararlılığını aziz milletimizden almaktadır. Milletimizin sağ duyusuna inanıyor, ferasetine güveniyoruz. Seçimlerde 61 milyon vatandaşımız oy kullanacaktır. Yine yurt dışında da 3 milyon 300 bin gurbetçimiz oy verecektir. Görüldüğü gibi seçimler, demokrasinin görünen yüzüdür. Ülkemize, milletimize hayırlı olsun.”   

Başlık: 3 "İttifakın genişlemesine katkıda bulunduk"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Sakartepe de, “14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde vatanımızın ve milletimizin menfaatleri için Yeniden Refah Partisi olarak Cumhur İttifakı’na katıldık. Hayırlı uğurlu olsun" dedi. 

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis ise şunları söyledi:

"Başta sayın genel başkanımız Mustafa Destici beyefendi olmak üzere ittifakımızın genişlemesi noktasında Yeniden Refah Partisi ile temaslarda bulunmuş ve bu ittifakın genişlemesine de katkıda bulunduk. İnşallah Cumhur İttifakı’mızın genişlemesi sandıkta daha geniş anlamda olacak. Türk milleti sandıkta birinci turda Sayın Cumhurbaşkanımızı tekrar Cumhurbaşkanı olma görevini verecek. Bizler de Meclis’te en üst sayıda temsil edileceğiz. Büyük Birlik Partisi olarak başta Cumhurbaşkanımızın seçilmesi ve BBP olarak TBMM’de en üst derecede temsil edilme noktasında gayretlerimiz olacaktır.”

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ