SAĞLIK
Giriş Tarihi : 19-11-2023 22:21

SANKO'da Dünya Prematüre Günü Etkinliği

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde 17 Kasım Dünya Prematüre Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi.

SANKO'da Dünya Prematüre Günü Etkinliği

Anadolu Toplantı Salonu’nda düzenlenen etkinlikte SANKO Üniversitesi Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi görerek, sağlığına kavuşan bebekler ve aileleri, hekimler, hemşireler ve yenidoğan yoğun bakım personeli ile bir araya geldi.
Etkinlikte konuşma yapan SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi ve Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Ünal Sarıkabadayı, pek çok ülkede olduğu gibi, ülkemizde de prematüre bebeklerle ilgili farkındalığın henüz yeterli olmadığını söyledi. 
Prof. Dr. Sarıkabayı, “17 Kasım Dünya Prematüre Günü, prematüre bebeklerle ve bu bebeklerle ilgili çabaların farkındalığını artırmaya yönelik olarak kutlanmaktadır. Anne karnından başlayarak, en az altı yaşına kadar bu bebeklerimizin yakın takip edilmesi gerekiyor” dedi.
Prematüre bebeklerle ilgili sürece katkı sağlayan herkesin çabasının çok önemli olduğunu kaydeden Prof. Dr. Sarıkabadayı, “SANKO Üniversitesi Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakımı olarak, özellikle yönetimin desteğiyle yapılan teknolojik yatırımlar konusunda çok şanslıyız. Bu vesileyle tüm SANKO Ailesi yönetimine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 
Prof. Dr. Sarıkabayı, konuşmasının ardından, prematüre bebeklerle pasta keserek, anı fotoğrafı çektirdi. Palyaço eşliğinde şarkılara eşlik eden ve bir arada eğlenen prematüre bebeklere armağanlar takdim edildi. 
Etkinliğe SANKO Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürü Dr. Sermet Kileci, Genel Müdür Yardımcıları Rabia Ağar ve Hüseyin Söylemez, Mesul Müdür Mehmet Subaşı ile akademisyenler, hekimler, yöneticiler, personel ve öğrenciler de katılım sağladı.

 

Kaynak : PHA

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ