SİYASET
Giriş Tarihi : 24-03-2023 23:40

HÜDA PAR, AK Parti'de Aday Gösterecek

HÜDA PAR, seçimde 'AK Parti listelerinden' aday gösterecek..

HÜDA PAR, AK Parti'de Aday Gösterecek

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan parlamento seçimlerinde AKP listelerinden girmek suretiyle seçimlere katılacağız" dedi.  

Yapıcıoğlu, İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında, seçim kararı alınması ve sonraki sürece ilişkin bazı gelişmelere değinerek, şunları söyledi:

"Bu seçimlerde bizler için birinci öncelikli hedefimiz, Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mayıs'taki seçimlerde yine ipi önde göğüslemesi ve bir dönem daha Türkiye'yi idare etmesi. 

Akabinde ikinci sırada gelen önceliğimiz de şu oldu: Eğer sayın Erdoğan seçimi kazanıp cumhurbaşkanı olarak 5 yıl daha memleketi idare edecekse, ama Meclis'te çoğunluk muhalefetin eline geçecekse, bizi zor ve kritik bir süreç bekliyor. Bundan dolayı biz istedik ki Meclis seçimlerinde de çoğunluk sağlansın. 

Üçüncü isteğimiz, talebimiz, beklentimiz partimizin de Meclis'te güçlü bir şekilde temsil edilmesi. Bu sesin Meclis'ten millete duyurulması. Bu önceliklere göre simülasyonlar yapıldı ve sonuç itibariyle vardığımız karar şudur: 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan parlamento seçimlerinde AKP listelerinden girmek suretiyle seçimlere katılacağız."

Yapıcıoğlu, her partinin kendine ait bir programı olduğunu belirterek, "Her parti bu ittifakların içerisinde kendi tüzel kişiliği şahsiyetini muhafaza ediyor. Partilerden birisi diğerine iltihak etmiyor, katılmıyor. Bizim parti programımızdaki her hususun başka bir siyasi parti tarafından olduğu gibi kabul edilmesi zaten beklenmemelidir. Eğer her konuda aynı düşünseydik farklı farklı partilerin çatıları altında siyaset yapmazdık” dedi.  

Yapıcıoğlu, listelerde kaç adayları olacağına ilişkin soruya, "Bizim hedefimiz listeler ne şekilde oluşturulursa maksimum sayıya ulaşılabilir. Biz onu tespit etmeye ve onu uygulamaya çalışıyoruz” karşılığını verdi. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ