SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 09-05-2023 12:06

Ankara'da 'RedHack' Operasyonu

Ankara merkezli olarak 19 ilde düzenlenen 'hacker operasyonunda" toplam 32 şüpheli yakalandı.

Ankara'da 'RedHack' Operasyonu

Ankara merkezli olarak 19 ilde düzenlenen 'hacker operasyonunda" toplam 32 şüpheli yakalandı.  

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, DHKP/C, MLKP, TKP/ML ve PKK/KCK gibi silahlı terör örgütlerinin ideolojisini sahiplenen, terör örgütlerini teknolojik alanda destekleyen ve bu amaçla kamu kurum ve kuruluşlarına ait internet sitelerine yönelik siber saldırılar düzenlemeye yönelik RedHack (Kızıl Hackerlar) yapılanması bir yıl süren çalışma sonunda deşifre edildi. 

RedHack'ın faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik analiz çalışmaları sonucunda ideolojik amaçlı illegal yapılanma kapsamında aralarında 450 kamu internet sitesinin de bulunduğu 10 bin 17 sitenin yetkisiz erişimin (hackleme) hedefi olduğu belirlendi. 

Soruşturma kapsamında 42 şüpheli hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu. 

Başlık 2: Örgüt Propagandası

Şüphelilerin tespit edilen sosyal medya hesapları üzerinde yapılan incelemede bölücü ve sol ideolojiye sahip silahlı terör örgütlerinin cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterme, övme veya bu yöntemlere başvurmayı teşvik edecek nitelikli terör örgütünün propagandasını yaptıkları tespit edildi. 

Ayrıca hackerların birçoğunun DHKP/C, MLKP, TKP/ML ve PKK/KCK terör örgütlerine üye olmak veya propagandalarınınyapmaktan geçmiş yılarda suç kayıtlarının bulunduğu anlaşılmış, şüphelilerden ikisinin ise FETÖ/PDY üyesi olmaktan kaydının bulunduğu belirlendi. 

Ankara merkezli olarak 19 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda 42 şüpheliden 32'si yakalandı. Yapılan aramalarda çok sayıda dijital ve örgütsel materyale, ayrıca 830 adet uyuşturucu nitelikli sentetik eczaya el konuldu.

Yakalanan şüpheliler haklarındaki işlemlerin ardından mahkemeye sevk edilecek. 

Kaynak: Ajans Bizzim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ