SPOR
Giriş Tarihi : 24-08-2023 21:00

TFF'den Skor Odaklı Kısır Çekişme Açıklaması

TFF, "skor odaklı kısır çekişme" ve "suni gündem" ile ilgili açıklama yaptı.

TFF'den Skor Odaklı Kısır Çekişme Açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) yapılan açıklamada, "futbolu suni gündemlerin uzağında tutmak"için çaba gösterildiği belirtilerek, "skor odaklı kısır çekişmeler ve hiçbir yere varmayan günlük tartışmalar yerine futbolun geleceği vizyonuna odaklanılması" istendi.

TFF'den yapılan açıklamada, Türk futbolunun marka değerinin artırılması ve kulüpler arasında adil rekabet şartlarının tesis edilmesi için çaba gösterildiği ifde edildi. 

Açıklamada, "Dijital hakem atama sistemi, gözlemcilik ve mentorluk yapısının değişimi, Hakem Akademisi ve Avrupa'dan alanında en iyi hakem hocaları ile düzenlediğimiz eğitim ve gelişim programlarının yanı sıra" "yaklaşık 10 milyon euro yatırımla" sezonun ikinci yarısında devreye alınacak yarı otomatik ofsayt sisteminin vizyon projeleri arasında yer aldığı belirtildi. 

Türkiye'nin UEFA ve FİFA sıralamalarındaki yerlerinin yükseldiği belirtilen açıklamada, bu kapsamda Türkiye'nin Avrupa kupalarında 5 takımla mücadele edeceği kaydedildi. Açıklamada, Türkiye'nin EURO 2032 UEFA Avrupa Şampiyonası'na İtalya ile birlikte ev sahipliği yapma konusunda "önemli bir yol kat ettiği" belirtildi. 

Başlık 2: "Kaos ortamını körükleyen açıklamalar"

TFF'nin birinci önceliğinin Türkiye'nin uluslararası alandaki marka değerini güçlendirmek olduğu belirtilen açıklamada, şu ifdelere yer verildi:

"Türk futbolunda uzun yıllardır çözülemeyen kronik sorunlara odaklandığımız ve Avrupa'da sportif başarılar elde ettiğimiz bu süreçte Trendyol Süper Lig'in henüz ikinci haftası geride kalmışken futbol ailemizin mensupları tarafından sosyal medya, yazılı basın ve televizyonlar aracılığıyla Federasyonumuzu ilgilendiren konularda yapılan, kaos ortamını körükleyen açıklamaları üzülerek takip ediyoruz.

Başlık 3: 'Skor odaklı kısır çekişmeler'

Köklü bir maziye ve tarihe altın harflerle kazınan başarılara sahip futbolumuzu suni gündemlerin uzağında tutmak ve yeni başarı hikayeleri yazmak için TFF'nin çabalarının yanı sıra amatör kulüplerden Süper Lig kulüplerine kadar futbolun her bir bileşeninin elini taşın altına koyması, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerekmektedir. Skor odaklı kısır çekişmeler ve hiçbir yere varmayan günlük tartışmalar yerine futbolumuzun gelecek vizyonuna odaklanan, oyunun güzelliklerini öne çıkaran, tüm paydaşların 'ben' değil 'biz' diyebildiği bir düşünce anlayışı Türk futbolunu çok daha ileriye taşıyacaktır. 

Başlık 4: 'Cezai yaptırımlar uygulanacak'

Türk futboluna güvenin öncüsü Türkiye Futbol Federasyonu'ndan kulüplerimize, başkanlarımızdan teknik direktörlerimize, futbolcularımızdan hakemlerimize kadar futbolumuzun paydaşlarının itibarına zarar verecek söz ve eylemlerde bulunanlara gerekli cezai yaptırımların uygulanmaya devam edeceğini, Türk futbolunun yükselen trendini sürdürebilmesi için bu konuda tüm tarafların gerekli hassasiyeti göstermelerini beklediğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz."

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ