SİYASET
Giriş Tarihi : 04-03-2024 11:31

Polat Vizyon Projelerini Görücüye Çıkardı

AK Parti Adıyaman Belediye Başkan Adayı Ziya Polat, "Yeni Yüzyılda Adıyaman Vizyonu" başlıklı projelerini hazırlanan lansman programıyla tanıttı.

Polat Vizyon Projelerini Görücüye Çıkardı

TPAO Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Resul Kurt, İshak Şan ve Mustafa Alkayış'ın yanı sıra AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu, Merkez İlçe Başkanı Ziya Başaran, Gençlik Kolları Başkanı Mevlüt Kuştepe, Kadın Kolları Başkanı Av. Saliha Diler, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve teşkilat mensupları katıldı.

Proje lansmanında söz verdikleri projeleri hayata geçirmek için çok çalışacaklarını vurgulayan Polat, Adıyaman'ın yeniden ihyası ve inşası için mücadele ederken belediyecilik çalışmalarını da aksatmadan yerine getirerek Adıyaman'ı her anlamda geliştirmek ve kalkındırmak için önemli projeler hazırladıklarını kaydetti.

Programa katılanlardan tam not alan projelerini görseller ve animasyonlarla anlatan Polat, proje tanıtımı öncesi vatandaşlara hitap etti.

Polat konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Proje Tanıtım Toplantımıza gelerek bizleri onurlandığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, sizlere sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum. Sözlerime başlamadan önce 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan bir kez daha rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyorum. Tarih boyunca büyük medeniyetlerin merkezlerinden biri olarak insanlığa hizmet etmiş, hem tarihi ve kültürel birikimi zengin hem insan kaynağı çeşitliliği hem de gelişim potansiyeli yüksek bir şehir. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği ve devlet tecrübesinden ve belediyecilik anlamındaki bilgi birikiminden istifade ederek AK Kadrolarımızla birlikte şehrimizi eskisinden daha güvenli bir yer haline getirme arzusundayız. Bunun için 31 Mart seçimlerine çok ciddi bir hazırlık yapıyoruz. Tüm AK Kadrolarımızla birlikte sahadayız ve vatandaşlarımızla iç içeyiz. Çok önemli bir seçimin arifesindeyiz. Kapı kapı geziyoruz. Mahalle mahalle geziyoruz. Vatandaşlarımızın sıkıntılarını dinliyoruz. Adıyaman’ımızı daha güzel, daha müreffeh bir hale getirebilme adına toplumun tüm katmanlarıyla sürekli istişare ediyoruz. Seçim gününe kadar daha çok çalışacağız. 31 Mart seçimlerinde Belediye Başkanlığı makamına geldiğimiz taktirde projelerimizi hayata geçirmek için çalışmalara hızlıca başlayacağız. Rabbim nasip ederse bu makama oturduktan sonra 5 yıl boyunca sizlere yorulmadan, bıkmadan hizmet etmeye çalışacağız. Her mahallemize dokunmaya çalışacağız. Bizlerin siyaset anlayışının özünde dürüstlük, adalet, şeffaflık ve eşit hizmet var. Halkımızın gönlüne girebilme adına çalışmalarımızı yapacağız. Biz adil olacağız. Her uygulamamızda adaletli bir şekilde her mahallemize eşit hizmet götürmeye çalışacağız. Adıyaman’ı yeniden ihya ve inşa ederken belediyecilik hizmetlerimizi de aksatmamaya büyük önem vereceğiz. Bu kapsamda 104 proje hazırladık. Çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, engellilerimiz ve yaşlılarımız için her mahallemizi düşünerek hazırladığımız vizyoner projelerimizle Adıyaman’ımıza değer katmak, şehrimizi daha yaşanabilir bir kent haline getirmek istiyoruz. Rabbim nasip ederse, bu makama seçildiğim gün rozetimi çıkaracağım, bir kenara bırakacağım. Bana oy vermiş, vermemiş bunun ayrıma girmeden, hiçbir mahalle ayrımı yapmadan bu şehrin bütün insanlarına, bu şehrin bütün mahallelerine eşit bir şekilde hizmet götürmeye çalışacağım. Bu seçimde bizlere güvenirseniz, bizlere inanırsanız bizlere destek olursanız şehrimizle ilgili hayallerimizi gerçekleştirmek için çok çalışacağız.

Başlık 2: İmar Projeleri

İmar Uygulamalarıyla, uzun vadeli ihtiyaçları gözeten ve hakkaniyete uygun yöntemler takip edeceğiz. İstismara açık parsel bazlı plan değişikliklerine kesinlikle geçit vermeyeceğiz. İmar uygulamalarını şeffaf bir şekilde hazırlayacağız. Zorunlu hallerde yapılması gereken plan değişiklikleriyle ilgili süreçleri de aynı şekilde vatandaşlarımızın gözetiminde yürüteceğiz. Muhtarlık binalarında ilan edilecek plan değişikliklerini, hemşerilerimizin görüşü ve onayı alındıktan sonra daha etkin bir şekilde uygulamaya geçireceğiz. Yapılan çalışmalar konusunda ilgili tüm kamu, özel sektör ve sivil toplum temsilcilerinin fikirlerine başvuracak, kararları demokratik katılım süreçlerini işleterek, en geniş uzlaşmayla alacağız. Vatandaşlarımızın hayat kalitesini arttırmayan hiçbir işe vakit ve kaynak ayırmayacağız.

Başlık 3: Altyapı ve Ulaşım Projeleri

Alt Yapı ve Ulaşım konuları da bizim üzerinde hassasiyetle durduğumuz konular arasında yer alıyor. Altyapı ve Ulaşım konuları çözülmeden şehrimizi gerçek anlamda şehir haline getirmiş olamayacağımıza inanıyoruz. Önümüzdeki dönemde Adıyaman’ımızı, içme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon, doğalgaz, enerji ve iletişim hatları gibi temel altyapı sorunları tamamen çözülmüş bir şehir haline getireceğiz. Toplu taşıma projelerini hızlandırıp yaygınlaştırarak, şehrimizde yaşayan insanlarımızı trafikte boğulmaktan kurtaracağız. Otopark meselesini, hem şehir planlarında, hem de imar uygulamalarında asli öncelik haline getireceğiz. Böylece sokaklarımızdaki araç istilasına son verip, kaldırımlarımızı sadece yayaların hizmetine sunacağız.

Başlık 4: Kentsel Dönüşüm Projeleri

Kentsel dönüşüm projelerimizi de 6 Şubat gerçeğini unutmadan hayata geçireceğiz. Bu alandaki projelerimizle şehrimizi hem deprem riskinden, hem de çarpık yapılaşmadan kurtarmaya dönük olarak geliştireceğiz. Bina bazlı kentsel dönüşümden ziyade alan ve ada bazlı kentsel dönüşümü teşvik edeceğiz. Tek tip kentsel dönüşüm uygulamaları yerine, bölgenin ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gözeten çözümler üreteceğiz. Fiziki dönüşümü kültürel, ekonomik ve sosyal dönüşümle birlikte tasarlayarak, yepyeni bir şehircilik hamlesi başlatacağız. Yapacağımız projeler doğrultusunda şehrimizin coğrafyasına, iklimine, tabiatına, tarih ve insan dokusuna, büyüme alanlarına uygun gelişme modelleri hazırlayacağız. Şehir Planlarımızı, altyapı ve üstyapı projelerimizi, şehrimizin asli karakterini güçlendirecek şekilde tasarlayacak, koruyarak yaşatmayı esas alacağız. Şehrimizin siluetini bozan, estetik değeri olmayan, kültür varlığımıza katkıda bulunmayan projelere kesinlikle izin vermeyeceğiz.

Başlık 5: Tarih ve Kültür Projeleri

Tarihi yapıları ve mekanları şehrin günlük hayatının ayrılmaz parçaları haline getirerek gelecek nesillere miras bırakacağız. Taklitten ve tekrardan uzak, geçmişten feyz alan, bugünün ve geleceğin ihtiyaçlarına cevap veren bir mimariyi şehrimize kazandıracağız. Şehrimizin kadınlardan çocuklara, gençlerden yaşlılara, engellilerden sporculara kadar herkese dokunacak mekanlarla donatılmasını sağlayacağız.

Başlık 6: Akıllı Şehir Uygulamaları

Biz hayata geçireceğimiz yenilikçi projelerimizle şehircilikte yeni ufuklar açacağız. Belediye hizmetlerine erişimden, ulaşımın, enerjinin, binaların ve cihazların yönetimine kadar vatandaşlarımızın günlük hayatını kolaylaştıracak tüm akıllı şehir uygulamalarını hayata geçireceğiz. Teknolojinin imkanlarını, özellikle de yerli çözümleri teşvik ederek, halkımızın emrine sunacağız. Mobil teknolojilerin böylesine geliştiği bir dönemde, Adıyaman’ımızı bu büyük yarışta diğer şehirlerden geri bırakmayacağız.

Başlık 7: Çevreye Duyarlı Projeler

Çevreye duyarlı projelerimiz de yine bizim için çok önem arz eden projeler. Rabbimizin bize emanet ettiği tabiat içinde, canlı veya cansız tüm varlıklarla birlikte uyum içinde bir hayat sürdürebilmemizi sağlayacak projeler hayata geçireceğiz. Vatandaşlarımızın aileleriyle birlikte huzur içinde vakit geçirebileceği, dinlenebileceği, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılabileceği alanları yaygınlaştıracağız. Tabiat kaynaklarının sonsuz olmadığının bilinciyle, şehrimizi yeşil alanlarıyla güzelleştirirken, kitlesel tüketimden kaynaklanan atıkların da çevreyi kirletmesine engel olacağız. Katı atık, kanalizasyon, hava ve gürültü kirliliği gibi çevreye zarar veren tüm unsurların olumsuz etkilerini ortadan kaldırmaya yönelik yatırımları şehrimize kazandıracağız. Bu kapsamda Sıfır Atık Projesini de her alanda hayata geçireceğiz. İnsan-şehir-tabiat dengesini en ideal şekilde gözeterek, şehrimizi yeşil ve sürdürülebilir büyüme ilkesiyle inşa ve ihya edeceğiz.

Başlık 8: Sosyal Belediyecilik Projeleri

Sosyal belediyecilik anlayışımızı, tüm mağdur ve mazlumlarla birlikte ailelerimize, çocuklarımıza, gençlerimize, kadınlarımıza, yaşlılarımıza ve engellilerimize hizmet verecek şekilde genişleteceğiz. Erişilemeyen, yardım eli uzatılmayan, hizmet götürülmeyen hiçbir kesim bırakmayacak, kimsesizlerin kimsesi olacağız. Özellikle toplumun temeli olarak gördüğümüz aile kurumunu güçlendirecek çalışmaları önceliklerimizin başına alacağız. İnsana hizmet üreten belediyecilik yapacak, şehrimizi imar ederken nesilleri ihmal etmeyeceğiz. Aile Danışma ve Yaşam Merkezleri, Kadın ve Gençlik Merkezleri, Spor Merkezleri, Kültür ve Sanat Merkezleri, Engelli ve Yaşlı Merkezleri gibi hizmetleri en küçük yerleşim birimlerine kadar götürmeye gayret edeceğiz. Sporu, gençlerimiz başta olmak üzere, her kesimin hayatının ayrılmaz bir parçası haline getirecek altyapıyı kuracak, faaliyetleri yoğunlaştıracağız. Sosyal belediyecilik çalışmalarının kalite standartlarını oluşturarak, şehrimizin her yerinde belirli bir seviyenin üzerinde hizmet verilmesini sağlayacağız.

Başlık 9: Yeşil Adıyaman

Şehrimizi, toprakla daha çok buluşan, mahalle kültürünü yaşatan, komşuluk ilişkilerini canlı tutan yatay mimari anlayışıyla geliştireceğiz. Bu modelle, insani hizmetlerde, yeşil alanlarda ve akıllı şehir uygulamalarındaki pek çok sorunu aynı anda çözebileceğiz. Yatay şehirleşme modelimizi şehrimizin her yerine yaygınlaştıracağız.

Başlık 10: Halkla Birlikte Yönetim

Halkla birlikte yönetim ilkesiyle, belediye faaliyetleriyle ilgili kararlara, vatandaşlarımızın, özellikle de muhtarların ve sivil toplum kuruluşlarının en üst seviyede katılımını sağlayacağız. Bilhassa, halkımızın hayatını doğrudan ilgilendirecek büyük projelerde, bu istişare yöntemini mutlaka kullanacağız.

Başlık 11: Tasarruf Ve Şeffaflık

Tasarruf ve şeffaflık yeni dönemde belediyemizde çok daha önemli bir yönetim ilkesi haline gelecek. Hangi kaynaktan gelirse gelsin belediye bütçesine giren her kuruşta yetiminden gazisine, işçisinden yaşlısına herkesin hakkı olduğunu aklımızdan asla çıkarmayacağız. Yatırımları ve hizmetleri yaparken kullanılan kaynağın gerekliliğini, verimliliğini, önceliğini, kalitesini titiz bir şekilde değerlendirecek, sonra adımları atacağız. Her faaliyetimizi, en başından en sonuna kadar vatandaşlarımızın gözü önünde, her türlü bilgiye, belgeye erişimin açık olduğu bir yöntemle yürüteceğiz. Belediyemizde hakka, adalete, mahşeri vicdana ve hukuka aykırı davranan hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız.

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ