KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 22-09-2023 22:35

Altın Koza'da 'Onur Ödülleri' Verildi

30. kez sinemaseverlerle buluşan Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde "Onur Ödülleri" sahiplerini buldu.

Altın Koza'da 'Onur Ödülleri' Verildi

30. kez sinemaseverlerle buluşan Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde "Onur Ödülleri" sahiplerini buldu. 

Gani Müjde'nin sunumuyla gerçekleşen törende "Onur Ödülleri" Perran Kutman ve Cihan Ünal'a takdim edildi.

Törende konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Altın Koza'yı marka haline sanatçıların getirdiğini söyledi. "Adana sanatı benimseyen, bilen ve seven insanların yaşadığı, çok sanatçı yetiştiren bir şehir" diyen Karalar, “İlelebet payidar kalacak Cumhuriyetimizin 100. yılında, Adana Altın Koza Film Festivali’nin 30’uncusunu yapıyoruz. Festivalimiz her yıl bir öncekinden daha iyi oluyor" diye konuştu. 

Perran Kutman'a ödülünü, Halil Ergün verdi. Perran Kutman, "Sinemamızın bir emekçisi olmak benim için onurların en büyüğü. Cumhuriyetimizin 100. yılında sinema adına yapılan bu organizasyonun bir parçası olmak o kadar mutluluk verici ki. Güzel insan demek Adanalı demek benim için. Sinemaya tutkulu insanların şehri demek. Pamuk demek, sanat demek, bereket, barış ve sevgi demek... Tüm Adanalılara, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Cihan Ünal ise ödülünü Zeydan Karalar ve Biket İlhan'dan aldı. Cihan Ünal "Eylül ayının son günlerinde, sonbahar yapraklarıyla örtülü bahçemizde rengarenk çiçekler açtı bu anlamlı ödülle..." diyerek teşekkür etti. 

Ödül töreni Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nın Türk ve dünya sinemasından film müziklerinin yer aldığı muhteşem konseriyle sona erdi. 

Öte yandan, festival kapsamında "Belgesel Film Yarışması" finalistleri de seyirci ile buluştu. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ