SİYASET
Giriş Tarihi : 25-10-2023 14:02   Güncelleme : 25-10-2023 14:09

“AİHM'e Şikâyet Etmeyeceğiz”

Genç Siyasi Lider ve Fahri Milletvekili Eman Gündüz, Anayasa Mahkemesi tarafından partisinin (YDP) kapatılmasıyla ilgili açıklama yaptı. 

“AİHM'e Şikâyet Etmeyeceğiz”

Genç Siyasi Lider ve Fahri Milletvekili Eman GÜNDÜZ: "Partimizin Kapatılması haksızlıktır ama bunu AİHM'e şikâyet etmeyeceğiz. Devletimizi bize düşman olan bir birliğe şikâyet etmek bizim milli şuurlu siyaset anlayışımızda yoktur."

Yeni Dünya Partisinin Kapatılması ile ilgili konuşan Partinin kurucu Genel Başkanı Eman GÜNDÜZ şu şekilde konuştu: "Kongremizi yaptığımız halde Anayasa mahkemesinin kongre yapılmadığı gerekçesiyle partimizi kapatması haksızlıktır. Dostlarımız gelip bu kararı Anayasa mahkemesi önünde protesto edelim dediler cevaben: "Hayır bu bizim Yeni Dünya siyaset anlayışımızda olan birşey değil bağırmak çağırmak işe yaramaz bizim vakur siyasi duruşumuza uymaz bunu yapmayacağız." Bazı dostlarımız bu kararı Avrupa insan hakları mahkemesine şikâyet edelim çünkü haksız şekilde siyaset yapma hakkımız engellendi dediler cevaben dedim: "AİHM'e şikâyet etmek bir hukuki ve kanuni haktır ama ben bunu kendimde hak görmüyorum Milli şuurla siyaset yapan Siyasi bir Lider olarak Devletimi ülkemi başka Devlete şikâyet etmeyi doğru bulmuyorum ve Avrupa gibi Devletimize değerlerimize düşman bir birliğe devletimi şikâyet etmek büyük bir zillet ve yanlışlık olur. Biz sabırla ve idealistlikle kendimize yakışan asillikte çalışmalarımıza devam edip yeni partimizi kurup bu deneyimle daha güçlü yola devam edeceğiz."

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ