KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 29-09-2023 09:49

Kültür Yolu Festivali Başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen gerçekleştirilen Kültür Yolu Festivali’nin 8. durağı İstanbul'da olacak.

Kültür Yolu Festivali Başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen gerçekleştirilen Kültür Yolu Festivali’nin 8. durağı İstanbul'da olacak.

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nin açılışı İstanbul Devlet Opera ve Balesi’ni imza atacağı gösterinin orkestra şefliğini İbrahim Yazıcı, koro şefliğini ise Volkan Akkoç’un yapacağı “Açılış Gecesi”nde, Fidelio, Don Giovanni, I Puritani, Il Trovatore, Yevgeni Onegin, Lucia di Lammermoor, Otello, Cavalleria Rusticana, Aida, Nabucco, Faust, La Bohème, Carmen operalarından ve Giselle, La Bayadère ve Don Kişot balelerinden seçkiler program kapsamında izlenebilecek.

Başlık 2: Neşet Ertaş türküleri de yerini aldı

Kültür ve Müzik geleneğinin son büyük temsilcisi Neşet Ertaş türküleri, aslına uygun şekilde uyarlanarak senfoni orkestrası icrasında ve özel koreografilerle hazırlanmış danslar eşliğinde seslendirilecek. 

Başlık 3: Stars Wars koleksiyonu 

Beyoğlu Kültür Yolu kapsamında İstanbul Sinema Müzesi'ne konuk olacak. 40 yıl boyunca bir araya getirilen 600’den fazla parçadan oluşan hayran koleksiyonu, 1 Ekim tarihinden itibaren Star Wars evrenini sergiye taşıyacak. Sergi, 600’den fazla parçayı Star Wars evreninin içine çeken çok yönlü anlatımı ile ortaya koyuyor. 

Başlık 4: Geleneksel el sanatları 

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali mekanlarından biri de Rami Kütüphanesi... Anadolu Ârifleri ve Âlimleri Yazma Eser Sergisi, Birvaktile Sergisi, “Geleneği Korumak” Ebru, Minyatür, Hüsn’i Hat Unsurlarını Koruma Eylem Planı Çalıştayı ve geleneksel el sanatlarına yönelik birçok atölye çalışması Rami Kütüphanesi’nde yer alacak. 

İstanbul Resim Heykel Müzesi’nde Artı 700, Hat ve Kaligrafik Eğilimler, Osman Hamdi Bey ve Güzel Sanatlar Akademisi Hat Koleksiyonu sergileri, Akbank Sanat’ta Resim ve Heykel Müzeleri Derneği ve Akbank Sanat iş birliğiyle düzenlenen Akbank 41. Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi, AKM Galeri’de Yüz’de Yüz Birlikte Var Olmak isimli sergi festival boyunca ziyaret edilebilecek. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ