KUTLAMA
Giriş Tarihi : 23-11-2023 16:07

Rektör Dağlı’dan Öğretmenler Günü Mesajı

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Dağlı’dan Öğretmenler Günü Mesajı

Prof. Dr. Dağlı, “Öğretmen, yolumuzu aydınlatan rehber ve geleceği inşa eden mimardır.” dedi.

Öğretmenliğin, dünyanın en kutsal mesleklerinden olduğunun altını çizen Prof. Dr. Dağlı, “Bu meslek emek, sabır, fedakârlık ve hoşgörünün en yüksek anlamda sergilendiği yüce bir görevdir.” ifadelerini kullandı.

“Vatan ve bağımsızlık uğruna yıllarca süren savaş dönemlerinde dahi Aziz Milletimiz eğitime büyük önem vermiş, nice öğretmenlerimiz, tüm zor koşullara rağmen yolumuzu aydınlatmaya devam etmiştir” diyen Prof. Dr. Dağlı, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Bugün de aynı inanç ve azimle görevini yerine getirmeye devam eden öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. SANKO Üniversitesi olarak, Ülkemizin gelişmesi ve kalkınmasının, ancak iyi eğitim almış bireylerin yetişmesiyle sağlanabileceğinin bilincindeyiz.

Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır’ sözünden de aldığımız ilhamla aklın ve bilimin rehberliğinde geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi, bilgi üretebilen, ürettiği bilgiyi toplum yararına kullanabilen, bilgili, donanımlı, kişilik sahibi ve kendine güvenen bireyler olarak yetiştirmek en büyük amacımızdır.

Bu vesileyle Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vefat eden tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, geleceğin genç neferlerinin yetişmesine katkı sunarak bu onurlu mesleğe gönül veren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.”

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ