EĞİTİM
Giriş Tarihi : 05-09-2023 20:29

İl Müdürü Tosun Okulları Ziyaret Etti

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Uyum Haftası Etkinlikleri kapsamında okulları ziyaret etti.

İl Müdürü Tosun Okulları Ziyaret Etti

Millî Eğitim Bakanlığınca düzenlenen okul öncesi, ilkokul 1 ve liselerin 9'uncu sınıflarına yönelik uyum ve rehberlik programı kapsamında Adıyaman’da 26.233 öğrenci sınıflarına kavuştu.

11 Eylül 2023 Pazartesi günü tüm okul ve sınıf kademelerinde eğitim öğretime başlanacak. Ortaokul 5. Sınıflar ve okula yeni başlayan sınıflara 11-15 Eylül tarihleri arasında sınıf öğretmenleri ve okul rehber öğretmenleri tarafından belirlenen rehberlik uygulamaları yapılacak. Bu çalışmalar günde birer saat olarak planlanacak.

Adıyaman İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tosun, Namık Kemal İlkokulu ve Nene Hatun Anaokulunu ziyaret ederek uyum haftası münasebetiyle öğretmen, öğrenci ve velilerle bir araya geldi.

Uyum haftası kapsamında planlanan etkinliklerle okula uyum sürecinin hızlandırılacağını belirten Ali Tosun: “İlimizde yaşanan depremler sonucunda zorlu bir dönemden geçiyoruz. Öncelikle depremlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Depremler nedeniyle yaşanan bu acı ve zorlu süreci hep birlikte aşacağımıza inanıyorum.

11 Eylül itibariyle 144.871 öğrenci, 11.277 öğretmen ve 861 okulumuzla yeni eğitim öğretim yılına başlıyoruz.

Eğitim ve öğretim, toplumun aydınlık yarınlarının teminatıdır. Bizler, depremlerin yarattığı olumsuz etkileri minimize etmek ve çocuklarımızın güvenliğini sağlamak için sorumluluğumuzun farkındayız. Çocuklarımızın geleceği için en iyi eğitimi almaları için elimizden geleni yapacağımıza olan inancımızı koruyoruz. Her şeye rağmen, depremlerin getirdiği zorluklara karşı dayanışma içinde olmalı ve birlikte hareket etmeliyiz.

Yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrencilere, öğretmenlere ve velilere başarı, sağlık ve mutluluk getirmesini dilerim. Hep birlikte daha güçlü ve güvenli bir geleceğe yürüyeceğimize inancımızı kaybetmeyelim.” ifadelerini kullandı.

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ