GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-10-2023 19:33

“Cumhuriyet Cumhur İle Daha Güçlü”

Fahri Milletvekili Eman GÜNDÜZ, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” dolayısıyla yaptığı açıklamada, Cumhuriyetin, cumhur ile daha güçlü oluğunu söyledi.

“Cumhuriyet Cumhur İle Daha Güçlü”

Fahri Milletvekili Eman GÜNDÜZ: "Cumhuriyet Cumhur ile daha güçlü. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Cumhuriyete güç katmıştır. Tek adam rejimi demek oy veren 27 milyon Halkı yani Cumhuru yok saymaktır."

Fahri Milletvekili Eman GÜNDÜZ şu şekilde konuştu: "Cumhuriyetimiz 100 yaşında, Cumhuriyetimiz büyük mücadeleler ve imtihanlar ile bu güne geldi. Yaşadığımız eski tecrübe ile daha güçlü şekilde Cumhuriyeti geleceğe taşımak lazım. Cumhuriyetimiz Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile yani Cumhur'un halkın doğrudan kendi oyu ile Cumhurbaşkanını seçmesi ile Tam Cumhuriyet Doğrudan Demokrasi ile Dünya'ya örnek bir hale gelmiştir. Cumhurbaşkanı halkın oyu ile seçilir muhalefetin tek adam rejimi demesi yanlıştır. Çünkü o adama 27 milyon insan oy vermiştir. Buna tek adam rejimi demek halkı ve milli egemenliği yok saymaktır. Muhalefet ve özellikle CHP tek adam rejimi görmek istiyorsa dününe ve dahi bugüne baksın."

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ